GÖZTEPE SÜLALESİ HASRET GİDERDİ

Uzun yıllar önce Fethiye'nin Koru Mahallesi'nde kök salan ve zamanla yurt içi ve yurt dışında çeşitli bölgelere dağılan Göztepe sülalesi, yemekli buluşmada bir araya geldi. Birbirlerine sarılarak hasret gideren aile üyelerinin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

  • 2620
GÖZTEPE SÜLALESİ HASRET GİDERDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yayla Koru;Kurban Bayramı’nın 4.Günü,  ilginç bir o kadar da güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Yıllardır birbirlerini göremeyen yaklaşık 200 kişilik Göztepe Sülalesi, yemekli olarak düzenlenen buluşmada bir araya geldi. Organizasyonda, sülalenin yaşlıları hasret giderirken gençleri de birbirleriyle ve aile büyükleriyle tanışma fırsatı yakaladı. Kar şerbeti eşliğinde sohbetler edilip fotoğraflar çekildi.

İlk kez böyle bir organizasyon düzenleyen Koru Mahallesi Muhtarı Nurettin Göztepe, yaptığı açıklamada; 3-4 ay önce kaybettiği halasının cenazesine katılan akrabaların birbirlerini sorması sonucunda böyle bir karar aldığını dile getirdi.

Akraba bağlarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Muhtar Göztepe şunları söyledi;  “Hiç görmediğim amcamın, halamın torunları var. Cenazede de böyle bir olayla karşılaşınca dedim ki; bu aileleri birbiriyle tanıştırmam lazım. Buradan yola çıkarak bu organizasyonu yapmaya karar verdim. Çünkü hayat çok kısa.. Hayatın içindeki telaşı bir kenara bırakıp biraz da akrabaya konuya komşuya zaman ayırmamız lazım. Nasıl neye göre yaşıyorsan öyle anılıyorsun” dedi.

Sülalenin en yaşlısı ve Koru Mahallesi Muhtarı Nurettin Göztepe’nin 87 yaşındaki babası Osman Göztepe ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “ aslımız, övünmek gibi olmasın, çok dürüst, iyiliğiyle anılan Hacı Efendi ismindeki dedem koyun sürüsü güderdi. Develerle 15 günde Hacı’ya gitmiş. Evliya gibi bi adammış dedemiz. İşte biz o dedenin nesilleri olarak birbirimizi tanımamız, anlatmamız lazım. Yoksa akrabalık uzaklaştıkça yozlaştırılıyor. Bu toplantılar devam etse daha güzel olur” dedi.

Göztepe Sülalesi, yenilen yemeklerin ardından yemek duası da yaparak ölmüşlerine rahmet diledi. Daha sonra Muhtar Nurettin Göztepe, aileleri tek tek birbirleriyle tanıştırdı. Sülale buluşması, toplu bir fotoğrafla ölümsüzleştirilerek sona erdi.

 

Bakmadan Geçme