Genç Ressam Ülgüner'in Tabloları Görücüye Çıktı

Fethiye'de ilk kişisel resim sergisini açan 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği 4'üncü sınıf öğrencisi İmge Ülgüner (22) tablolarını yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisine sundu.

  • 7035
Genç Ressam Ülgüner'in Tabloları Görücüye Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de yaşayan ve 5 yaşından itibaren resim yapmaya başlayan İmge Ülgüner, yeteneğinin ailesi ve öğretmeleri tarafından keşfedilmesiyle resim eğitimi almaya yönlendirildi. Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nin ardından resim öğretmenliği bölümüne giren Ülgüner, eğitim hayatı boyunca resim yapmaya devam etti.

Ülgüner, İzmir’deki karma sergilerin ardından ilk kişisel resim sergisini, Muğla’nın Fethiye ilçesinde açtı. Ülgüner’in 15 tablodan oluşan sergisi, dünyaca ünlü Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Liberty Hotels Lykia’da yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuldu. Büyük beğeni toplayan sergiye tatilci ve turistlerin ilgisi yoğun oldu.

İmge Ülgüner, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kişisel sergisini Türkiye’nin gözde turistik ilçelerinden Fethiye’de açmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Serginin açılışında kendisine büyük yardımları dokunan Liberty Hotels Lykia Genel Müdürü Mehmet Biçer başta olmak üzere tüm otel yöneticilerine teşekkür eden Ülgüner, “Çocukluğumdan bu yana resme tutkuyla bağlıyım. Resim yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmedim. Bugüne kadar çok sayıda tablom oldu ama buraya belirli sayıda tablo getirebildim. İlk kişisel sergimi dünyanın dört bir yanından gelen tatilcilerle buluşturmuş olmaktan ayrıca mutluluk duyuyorum.” dedi.

Sergide yer alan tablolarını yağlı boya, pastel ve sulu boya tekniği kullanarak yaptığını anlatan genç ressam, Türkiye’nin çeşitli illerinde açacağı sergilerin ardından dünya çapında tanınan bir ressam olmayı hedeflediğini vurguladı.

-“Hayvanların masumiyeti insanların duygularını yansıtıyorum”

Her tekniği deneyerek farklı tablolar yaptığını aktaran Ülgüner, “Denediğim farklı boya çeşitlerinde değişik tarzlarda yansıtmayı seviyorum. Portre yapmayı çok seviyorum ilgiyi genelde bu tarafa çekiyorum. İnsanlar ve hayvanlar resimlerimin çoğunluğunu oluşturuyor. Tablolarımda hayvanların masumiyetini insanların duygularını yansıtıyorum. Çalıştığım bir tablonun son hali beni çok heyecanlandırıyor. Aynı heyecanla yeni bir hayale yol alıyorum.” diye konuştu.

Ülgüner’in sergisi 30 Ağustos’ta sona erecek.

Bakmadan Geçme