GALERİCİLER YETKİ BELGELERİNİ ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin iştiraki TOBB MEYBEM A.Ş. birlikte düzenlediği Motorlu Kara Taşıtı Alım Satımı Mesleki Yeterlilik Sınavlarına girerek başarılı olan 42 adaya belgeleri FTSO Likya Toplantı Salonunda verildi. Ticaret İl Müdürlüğü Temsilcisi Eşref Çelik, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim'in hazır bulunduğu belge töreninde FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı açılış konuşması yaptı.

  • 639
GALERİCİLER YETKİ BELGELERİNİ ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuşmasında “Öncelikle Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan tüm adaylarımızı tebrik ediyor, iş hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde başarılar diliyorum. Mesleki Yeterlilik Kurumu tüm meslekler için standartları belirleniyor. Artık meslekleri sadece işinin ehli olanlar yapabilecek. Son olarak 11 Kasım 2018 tarihinde yapılan düzenleme ile Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 81’den 117’ye çıktı. Bunlardan biri de 2. El motorlu araç alım satım ticareti.

Sektör temsilcileri olarak sizlerin de yakından takip ettiği gibi 13 Ağustos 2018 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelikle ikinci el araç alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirildi. Bu yönetmeliğe göre 2. El motorlu araç alım satım faaliyetleri, Ağustos 2019 tarihi itibariyle sadece Yetki Belgesi olan firmalar tarafından yapılabilecek. Yine Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar da sektörde çalışamayacak.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de sektörün ihtiyacını karşılamak üzere TOBB MEYBEM ile Eylül-Kasım 2018 ve Şubat 2019 aylarında olmak üzere 3 kez Motorlu Taşıt Alım Satım Sınavları düzenledik.

Belge almak için 185 kişi başvuruda bulundu. Sınavlar sonunda 137 kişi başarılı olarak Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı.

Şubat ayında düzenlenen teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı 2. El Araç Alım Satımı Mesleki Yeterlilik Sınavlarına girerek başarılı olan sizler bugünden itibaren sektörünüzün standartlarına göre iş yaptığınızı kanıtlayan belgeyi almaya hak kazanarak bir adım öndesiniz. Hepinizi bir kez daha tebrik ediyor iş hayatınızda başarılar diliyorum” dedi. Belge töreni FTSO Başkanı Osman Çıralı ’nın konuşmasının ardından sınavdan başarıyla geçen sektör temsilcilerinin belgelerinin dağıtılmasıyla son buldu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın TOBB MEYBEM A.Ş. birlikte düzenlediği Motorlu Kara Taşıtı Alım Satımı Mesleki Yeterlilik Sınavların 4’sü 27-28 Mayıs tarihleri arasında FTSO toplantı solanlarında yapılacak. Sektör temsilcileri yapılacak olan 4. Sınav Ayrıntılı bilgilerine FTSO web sitesi üzerinden ulaşabilirler.

 

Bakmadan Geçme