FGB, SINAV VE BELGELENDİRME HİZMETİ VERECEK

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın iştiraki Fethiye Güç Birliği Limited Şirketi'nin (FGB Ltd. Şti.) Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme kuruluşu olmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

  • 848
FGB, SINAV VE BELGELENDİRME HİZMETİ VERECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın iştiraki Fethiye Güç Birliği Limited Şirketi’nin (FGB Ltd. Şti.) Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme kuruluşu olmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra FGB Ltd. Şti. TÜRKAK'tan gerekli akreditasyonu alarak MYK onayıyla başta Tandem Yamaç Paraşütü Pilotu mesleği olmak üzere, belirlenecek tüm mesleklerde sınav yapabilecek ve belge verebilecek.

Uzman Büşra Canan Eren tarafından 19 Şubat 2019 Salı günü FTSO Hizmet Binası’nda konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Ltd. Şti. Müdürler Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FGB Ltd. Şti. Müdürler Kurulu Üyeleri aynı zamanda FTSO Meclis Üyeleri Selamettin Yılmaz, Mustafa Özkaya ile FTSO Genel Sekreter V. Ezgi Kullukçu, FTSO Oda Muamelat Memuru Özge Ertürk Hakanoğlu ile FGB’den Orhan Yılmaz ve Serdar Şener katıldı.

Son olarak FTSO’nun içinde olduğu MYK çalışma grubu tarafından yürütülen çalışmalar sonucu TANDEM Yamaç Paraşütü Pilotluğunun meslek standartları belirlenmiş ve Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. FTSO iştiraki FGB bu kapsamda, Tandem Yamaç Paraşütü Pilotu (Seviye 5) meslek standardı ve mesleki yeterliliğe bağlı sınav ve belgelendirme hizmeti verebilmek için harekete geçti. Mesleki Yeterlilik Kurumu’na başvuruda bulunmaya hazırlanan FGB Ltd. Şti. TÜRKAK akreditasyon sürecini tamamlayarak, standardı ve yeterlilikleri oluşturulan mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi vermekten sorumlu MYK’nın onayı ile sınav ve belgelendirme kuruluşu olacak.

Böylece başka Tandem Yamaç Paraşütü Pilotu olmak üzere FTSO tarafından belirlenecek diğer meslekler için sınav ve belgelendirme hizmeti Fethiye’de FGB  Ltd. Şti. aracılığıyla yapılabilecek.

Mesleki Yeterlilik Belgesi mesleği icra eden kişilerin işleri ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlik seviyelerinin tespit edilerek veriliyor ve bu şekilde mesleği “işin ehli” kişilerin yapması hedefleniyor. TANDEM Yamaç Paraşütü mesleği, yetkin olduğunu belgeleyen pilotlar tarafından yapılacak, dolayısıyla turizm sektörü açısından da yamaç paraşütü daha güvenli olacak.

Bakmadan Geçme