FETHİYESPOR'DA BAŞARISIZLIK BEHÇET SAATCI'YI DA ÜZDÜ

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiyespor'un kötü gidişatıyla ilgili açıklamalarda bulundu

  • 5526
FETHİYESPOR'DA BAŞARISIZLIK BEHÇET SAATCI'YI DA ÜZDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiyespor’un kötü gidişatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saatcı; başarıya susamış bir teknik direktör olması gerektiğini belirtirken, ekonomik anlamda da “her sezon başı yeni bir kulüp yaparak başarının gelmesi mümkün değil” dedi. Ayrıca kulübün borcunun yükseldiğini bu konuda da çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Fethiye Belediye Başkanı ve Fethiyespor’un onursal başkanı Behçet Saatcı, Gerçek Fethiye Gazetesi ve FRT'nin Fethiyespor üzerine sorularına cevap verdi. Saatcı bu yıl beklentilerinden söz ederek “Geçen dönem başarılı bir sezon geçiremedik. Sezona yine böyle başladık. Halbuki hem Fethiye kamuoyunun hem bizlerin Fethiyespor yönetiminden beklentileri çok farklıydı geçen dönem. Bu dönem de öyleydi. Futbol kulüplerinde bir gerçek vardır. İşler kötü gittiği zaman önce hoca değişir. Ondan sonra bir hoca daha değişir. Ondan sonra yönetim kurulu değişir” ifadelerini kullandı.

“Başarıya aç bir teknik direktör olmalı”

Fethiyespor Teknik Direktörü Levent Eriş’in işine son verilmesiyle ilgili olarak ta sorulara cevap vererek başarıya aç bir teknik direktör olmasını gerektiğini söyledi. Saatcı “Levent hocayı çok severim dostum, arkadaşım kendisi bir veda mesajı da göndermiş. Bende cevap verdim. Aç başarıya susamış parayı ikinci planda tutan, alacağı maaşı değil de ben bu takıma bir şeyler katayım diyen bir spor adamına ihtiyacı var Fethiyespor un. Ben dün akşam ilk defa telefonumu kapattım. Ömrümde beni aramamış ne kadar insan varsa şunu bunu öneriyor bana” dedi.

“Mustafa Başkan’dan beklentilerimiz çok farklıydı”

Fethiyespor’dan bu yıl beklentilerini de anlatan Başkan Saatcı “Bizim Mustafa başkandan beklentimiz çok farklıydı. Çünkü Mustafa hoca bu takımın kaptanıydı soyunma odasından geliyordu. Daha önce genel kaptanlık, yöneticilik yapmıştı.  Biz bu dönem bu kadar sıkıntılı bir dönem yaşayacağımızı tahmin etmiyorduk. Ama öyle oldu. İnşallah hoca değişikliğinden sonra işler iyi gider. Ve Fethiyespor yönetimi doğru yapar diye düşünüyorum. Benim temennim herkesin takdir ettiği ve sahada güzel başarılarını göreceği bir takımın olması. Kendi takımına iddaa yapan, ‘önce para’ diyen sporculara ihtiyacımız yok!!! Sporcunun yüreğinde Fethiyespor olacak!..” dedi.

“Bu borcu kim ödeyecek ?”

Ekonomik olarak bütün kulüplerin sıkıntıda olduğunu vurgulayan Saatcı “Bütün kulüplerin fedaya ihtiyacı var. Burada yönetim kuruluna büyük görevler düşüyor. Alttan aldığımız çocuklarımızı parlatmadığımız sürece, her sezon başı yeni bir kulüp yaparak, bu ekonomik sıkıntının içerisinde düze çıkmak mümkün değil. Fethiyesporun kongresi olduğunda borcu 3 milyondu. Şimdi 5-6 Milyon TL olmuştur. Bu borcu kim ödeyecek ?  Fethiye’nin Fethiyespor’a vereceği sosyal vergi belli. Yani bunun daha üste çıkması mümkün değil. Şimdi Fethiyesporun yeni bir sponsor bulma durumu yok. Hazır ki gelirlerimiz de Büyükşehir tarafından elimizden alınınca kulübümüz zor zamanlar geçirdi” dedi.

Bakmadan Geçme