FETHİYE'NİN TARİHİNE IŞIK TUTAN KİTABI

Fethiye'nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu sahibi Şükrü Gürel, Fethiye'nin tarihini anlatan 'Fethiye' isimli kitabını, Kaymakam Şahiner'e hediye etti

  • 2925
FETHİYE'NİN TARİHİNE IŞIK TUTAN KİTABI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu sahibi Şükrü Gürel, Fethiye’nin tarihini anlatan “Fethiye” isimli kitabını, Kaymakam Şahiner’e hediye etti

 

Fethiye’nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu sahibi Şükrü Gürel, 1 asırlık arşivinden özenle hazırlanarak derlenen ve 1874’ten 1923 yılına kadar Fethiye’nin tarihini anlatan “Fethiye” isimli kitabını Kaymakam Şahiner’e hediye etti.

 

Şükrü Gürel tarafından hazırlanan “Fethiye” kitabı; 250 civarında tarihi fotoğraf ile Osmanlı’dan Cumhuriyet’e kadar Fethiye’nin tarihine ve kültürüne ışık tutmakta. Şükrü Gürel “Tarihi fotoğraflarla 1874’den 1923’e kadar olan Fethiye’yi anlattım. Fethiye’nin tarihine ışık tuttuk. Fethiye için büyük bir emek vererek, özenle hazırladık. Tüm amacımız Fethiye’nin kültürel zenginliğini ve geçmişini unutturmamak ve gelecek nesillere anlatmaktır. Kitabımızın her sayfasında emeği olan desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de “Bu tür eserlerin ortaya çıkarılması kolay olmuyor. Büyük emekler harcanarak hazırlanmış. Kendisine ve bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme