FETHİYE'NİN SUALTI BİYO ÇEŞİTLİLİĞİ KORUNACAK

Fethiye'de Sualtı Biyo Çeşitliliğini Korumak amacıyla, 3 ayrı noktaya ucunda şamandıra bulunan beton tonozlar bırakıldı.

  • 1049
FETHİYE'NİN SUALTI BİYO ÇEŞİTLİLİĞİ KORUNACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin turkuaz rengi ve sualtı popülasyonuyla dalgıçların gözde koylarından Dalyan Koyu ve Sarıyarlar Koylarında tonozlama çalışmaları başladı. Tonozlama çalışmalarıyla balık popülasyonunda ciddi bir canlanma olması öngörülüyor.

Fethiye’de son yıllarda sayıları artan dalış tekneleri, güzlük gezi tekneleri, Mavi Tur tekneleri ve balıkçı tekneleri, Fethiye’nin gözde dalış koylarından olan Dalyan Koyu ve Sarıyarlar Koylarında, sualtı dünyasını attıkları çapayla tehdit ediyor. Geçtiğimiz yıllarda bu olaya dikkat çekilirken, Fethiye Kaymakamlığına da başvuruldu. Konunun üzerine dikkat kesilen Fethiye Kaymakamlığı İMEAK Fethiye Deniz Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Dalyan Koyu ve Sarıyarlar Koylarında tonozlama çalışmalarına başladı. Ayışığı 3 teknesiyle koya açılan görevliler tonlarca ağırlıktaki tonozları demir sopaların yardımıyla Fethiye’nin mavi sularına bıraktı. Sualtı dünyasını korumak, popülasyonunu artırmak ve yeniden canlandırmak amacıyla yapılan çalışma sonucunda bölgede balık popülasyonunda ciddi bir canlanma olması beklenirken tekneler bu koylara çapa atamayacak.

Sualtı Dalış Fotoğrafçısı Ve Dalış Eğitmeni Aydın Tanal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;  “Fethiye Sualtı dünyasını korumak ve yeniden canlandırmak amacıyla koylarımıza çapa atılmasını önlemek adında Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve İMEAK Fethiye Deniz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Arıkan önderliğinde tonozlama çalışmaları başlatıldı.

En popüler dalış noktalarından Dalyan Koyu ve Sarıyarlar Koylarına tonozlar atıldı. Bu koylara park eden dalış tekneleri, güzlük gezi tekneleri, Mavi Tur tekneleri ve balıkçı tekneleri bundan sonra koylara çapa atmayacak. Bunun neticesinde bu bölgelerde balık popülasyonunda ciddi bir canlanma olacaktır. Bunun en büyük faydalarını da bölgemize gelen yerli ve yabancı dalgıçlar görecektir. Bu konuda yardımcı olan mülki amirlerimize teşekkür ederiz” dedi.

 

Bakmadan Geçme