Fethiyeliler Bu İşe Çok Sevindi!

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde mobil biyometri aracılığıyla Yunanistan'a Shengen vizesi verilmeye başlanacak olması Fethiyelileri sevindirdi.

  • 2078
Fethiyeliler Bu İşe Çok Sevindi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de 15 Haziran 2019 tarihinden itibaren randevu sistemi ile Yunanistan vizesi hizmeti vermeye başlanacak. FTSO’nun verdiği vize hizmetten yararlanmak isteyen FTSO üyeleri ilgili evrakları doldurarak randevu almaya başladı. 15 Haziran 2019 tarihinde ise; 10 Haziran 2019 tarihinde alınmış olunan randevu saatinde doldurdukları ilgili belgeler ve 115 Euro’luk vize ücreti ile birlikte FTSO’ya giderek mobil biyometri ile vize işlemlerini tamamlayabilecekler.

FTSO'dan alınacak Yunanistan’a vize uygulaması hakkında da bilgi veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Vize problemi hep vardı. Herkes ‘Marmaris, Bodrum gibi ne zaman olacağız?’ diye soruyorlardı. Biz de konsolosluğa sürekli yazıyorduk ama kabul edilmiyordu. Biz bu sene konsolosluğa kendimiz giderek rica ettik. Fethiye’yi, Kayaköy’ü anlattık. Geçen sene 23 bin kişi Yunanistan vizesi almış. Bunun Kaş’ı, Kalkan’ı, Köyceğiz’i, Dalaman’ı, Seydikemer’i var. Yani bu 30-40 binlere çıkacağını anlattık. Sayın konsolosa Kayaköy’ün fotoğrafını götürdük. Foto Şükrü’nün yaptığı kitaptan hediye ettik. Üzümlü Dastarı götürdük. Yani yazı ile değil gidip kendimizi anlattık. Konsolos hanım da bizi kırmadı. Bu sene randevu halinde başlayalım, seneye ofis halinde yaparız dedi. Biz arkadaşlara duyurduk. 15 Haziran itibariyle firma Fethiye’ye gelecek. Randevu alan arkadaşlarımızın hepsinin vizesini buradan vereceğiz. Bu uygulama randevu sistemiyle olup 2020’ye kadar böyle devam edecek. Bunun Fethiye’ye çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum.  Şimdiye kadar en çok beğeni alan vize konusu oldu çünkü herkesin istediği konuydu” diye konuştu.

Bakmadan Geçme