FETHİYELİ ŞEHİDİN AMCASI, ''KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIM''

Fethiye'de dün toprağa verilen Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır'ın amcası Murat Ağır, en kısa sürede askerlik şubesine müracaat ederek Hakkari'de devam eden iç güvenlik operasyonlarına katılacağını, yeğeninin kanını yerde bırakmayacağını ifade etti. 10 gün önce sürpriz yaparak geldiği Fethiye'de helalleşerek görevine gittiğini hatırlatan amca Murat Ağır, ''Balık almıştık, yemesini istemiştim. Ama yemedi, gelecek sefere dedi. İşte o içime batıyor'' diye konuştu.

  • 4196
FETHİYELİ ŞEHİDİN AMCASI, ''KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIM''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakkari’de devam eden iç güvenlik operasyonlarında şehit olan 27 yaşındaki Fethiyeli Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır'ın amcası Murat Ağır, ''O benim canımdı. Bizde daha çok Süleyman Yasir'ler var. Onun kanını yerde koydurmayacağım. Ben askerliğimi Ağrı Patnos’ta yaptım. Askerlik Şubesine dilekçemi vereceğim. Alırlar ise amca olarak intikamını almaya her dakika her daim hazırım'' dedi. Fethiye'nin Hallaçlar Mezarlığında binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verilen Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır'ın amcası yeğeninin kanını yerde bırakmayacağını, intikamını almak için askere katılmaya hazır olduğunu ifade etti. Emekli imam Ramazan Ağır'ın 6 çocuğundan biri olan şehit Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır, kendi isteğiyle katıldığı Türk Silahlı Kuvvetlerinde 1,5 yıldır görev yapıyordu. Bekar olan ve tüm kardeşleri gibi İmam Hatip lisesi mezunu olan Ağır, Süleyman Demirel Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi Fakültesini bitirdikten sonra askere gitmiş ve orduya katılmıştı. Ailesini yaklaşık 10 gün önce sürpriz şekilde ziyaret edip, 2 gün kaldıktan sonra Ankara'daki birliğine giden oradan Hakkari'de iç güvenlik operasyonlarına katılan Süleyman Yasir Ağır, aralarında Dalaman'lı şehit Emre Kargın'ın da bulunduğu 3 şehidin konvoyunu korumakla görev yaptığı öğrenilmişti. O saldırıdan kurtulan Süleyman Yasir Ağır, 3 arkadaşı ile birlikte hain saldırıda şehit oldu.

Şehit Süleyman Yasir Ağır’ın amcası Murat Ağır, yeğeninin şehitlik mertebesine ulaştığını öğrendikten sonra kanını yerde bırakmayacağını söyledi. Murat Ağır; “Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye’mizin gururu, Fethiye’mizin şerefi, namusu olsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizi parçaladı gitti. En son Fethiye’ye geldiğinde görüşmüştük. Habersiz gelerek bizlere sürpriz yaptı. Şimdi de kötü bir sürpriz yaptı, aramızdan ayrıldı. İçimizi parçalayıp gitti. Aldığımız balığı yiyemeden gitti. Balık almıştık, bir dahaki gelişimde yiyeceğim demişti. Onu yiyemeden gitti. Her gelişinde zaten helalleşiyordu. Sanki buradan şehit olacağını hissederek gitti. Her şey çok güzeldi ama şu an çok acı oldu. O benim canımdı. Bizde daha çok Süleyman Yasir'ler var. Onun kanını yerde koydurmayacağım. Ben askerliğimi Ağrı Patnos’ta yaptım. Askerlik Şubesine dilekçemi vereceğim. Alırlar ise amca olarak intikamını almaya her dakika her daim hazırım. Ruhu şad olsun. Allah herkesten razı olsun. Tüm Türkiye'den bizlere ulaşıp baş sağlığı dileklerinde bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

Bakmadan Geçme