FETHİYELİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE'Yİ İSVEÇ'TE TEMSİL EDECEK

Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri, İsveç'in başkenti Stockholm'de yapılacak olan '2019 Stockholm Gençler su Ödülü Proje Yarışması'nda' Türkiye'yi temsil edecek

  • 1554
FETHİYELİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE'Yİ İSVEÇ'TE TEMSİL EDECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Türkiye geneli düzenlemiş olduğu 2019 Türkiye gençler Su Ödülü Proje Yarışmasında 49 proje arasından Türkiye birincisi olan Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri; Birsen Beril Bildirici ve Elifnaz Saatçı ile Danışman öğretmen Ayten Taş’a ödülleri Ankara’da DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın tarafından verildi.

‘Keçi Kılı ve Koyun Yapağısından Elde Edilen Dokumanın Kirli Suların Temizlenmesinde Kullanımı’ konulu projeleri ile birinci olan Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri Birsen Beril Bildirici ve Elifnaz Saatçı, 25-30 Ağustos 2019 tarihler, arasında İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılacak olan ‘2019 Stockholm Gençler su Ödülü Proje Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Fethiye’ye büyün bir gurur yaşatan Birsen Beril Bildirici ve Elifnaz Saatçı isimli öğrencilere başarılar dileyen Belediye Fen Lisesi Okul Müdürü Ramazan Sertkaya, “Öğrencilerimizi ve Fizik Öğretmeni Ayten Taş’ı ve okul idaremizi tebrik ediyorum. Fethiye’ye ve Muğla’ya büyük bir gurur yaşattılar. Türkiye’yi yurt dışında temsil edecek öğrencilerime başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Fen Lisesi öğrencilerinin başarısını sosyal medyadan kutlayan Fethiye Belediyesi eski başkanı Behçet Saatcı da; “DSİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Gençler Su Ödülü’nde hazırladıkları proje ile Türkiye Birincisi olarak Stockholm’da ülkemizi temsil edecek olan Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencilerimiz Birsen Beril Bildirici ve Elifnaz Saatcı’yı yürekten tebrik ediyor, öğrencilerimiz bu başarısında büyük emek sahibi olan Okul Müdürümüz Ramazan Sertkaya ve Danışman Öğretmenimiz Ayten Taş’a şükranlarımı sunuyorum. Fethiye’nin gençlerine imkan verilirse neler yapabileceklerini bir kez daha görüyoruz. Bu vesileyle bugün karnelerini alan tüm öğrencilerimize ve Milli Eğitim Camiamıza iyi tatiller diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme