Fethiye'den 5 öğrenci YKS'de ilk binde

Haziran ayında yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda, Fethiye önemli bir başarıya imza attı. Fethiye'den 38 öğrenci Türkiye genelinde ilk 10 binde yer alırken, ilk binin içerisine 8 derece ile girmeyi başaran 5 öğrenciye ödülleri ve belgeleri düzenlenen törenle takdim edildi.

  • 6135
Fethiye'den 5 öğrenci YKS'de ilk binde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve okul müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen programda öğrenciler Özel Fethiye Final Anadolu Lisesi’nden Abdurrahman Yusuf Teleme ve Etga Usta, Fethiye Anadolu Lisesi’nden Eylül İrem Çidem ve Seda Koca ile Belediye Fen Lisesi’nden Fatih Saim Gökçöl’e belgeleri ve hediyeleri sunuldu. Program öncesi bir konuşma yapan Kaymakam Şahiner, “Eğitim ve öğretimde seviyeyi bir tık daha yükseltebilmek adına bizler ve okul müdürlerimiz büyük gayret gösterdik. Bugün de bunun meyvelerini aldık” şeklinde ifadeler kullandı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri kutlayan Şahiner, “Fethiye’den 38 öğrencimiz Türkiye genelinde ilk 10 binin içerisinde yer almıştır. Ülke genelinde toplam 8 derecede 5 öğrencimiz ilk binin içerisinde yer alarak, büyük bir başarıya imza atmıştır. Bildiğiniz gibi üniversite tercih süreci başladı. 16 okulumuzda ve AVM’de 36 öğretmen ve 17 idareci, 17 ayrı komisyonda görev alıyor. Bu komisyonlar, öğrenci arkadaşlarımızın üniversiteye yerleşmesi adına çaba gösteriyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner öğrencilere ödüllerini ve belgelerini sundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya da açıklamasında, “Bu başarıda eğitim öğretime hassasiyetle önem veren Sayın Kaymakamımız katkıları büyüktür. Bu sonuç hepimizi ciddi anlamda mutlu etmiştir. Üniversite mezunu olduğunuz günleri merakla bekleyeceğiz ve hepinizi takip edeceğiz. Sizler bizim umudumuzsunuz” açıklamalarında bulundu.

 

Öğrencilerin elde ettikleri Türkiye başarıları şu şekilde;

Özel Fethiye Final Anadolu Lisesi’nden Abdurrahman Yusuf Teleme; Türkçe-Matematik beşinciliği, Sözel altıncılığı, Sayısal 747’ciliği

Özel Fethiye Final Anadolu Lisesi’nden Etga Usta; Sözel 61’ciliği, Türkçe-Matematik 179’culuğu

Fethiye Anadolu Lisesi’nden Eylül İrem Çidem; Türkçe-Matematik 287’ciliği

Fethiye Anadolu Lisesi’nden Seda Koca; Sözel 630’culuğu

Belediye Fen Lisesi’nden Fatih Saim Gökçöl; Sayısal 987’ciliği

 

 

 

 

Bakmadan Geçme