FETHİYE'DE YÜZLERCE KİŞİ ATABARI OYNADI

19 ülkede ve Türkiye'de 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan Atabarı Oyunu gösterisi Fethiye'de de gerçekleştirildi.

  • 1767
FETHİYE'DE YÜZLERCE KİŞİ ATABARI OYNADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Halk Oyuncuları Birliği Platformu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün iş birliğinde hazırlanan proje kapsamında, Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla Fethiye Beşkaza Meydanı’nda öğrencilerin ve vatandaşların katılımıyla Atabarı Oyunu gösterisi yapıldı. Etkinlik saat 19.19'da başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler ve halkın katılımıyla oynanan Atabarı büyük ilgi gördü.

Etkinlik hakkında konuşma yapan Fethiye Kaymakamlığı Kültür Merkezi sorumlusu Şenay Poyraz, Atabarı’yı bütün dünyaya tanıtmak ve yeni nesillere öğretmek amacıyla ‘Dünya Atabarı Oynuyor’ şöleninin düzenlendiğini belirtti.

Atabarı oyunu hakkında bilgi veren Poyraz, “Atabarı,  Artvin halk oyunudur. Önceleri ‘Artvin Barl’ olarak bilinmekteydi. 1935’da Balkan Oyunları Festivaline katılan Artvin mahalli Halk Oyunları ekibi, Atatürk’ün huzurunda ‘Artvin Barl’ oynarlar ve oyun, Atatürk’ün çok hoşuna gider. Kendisi de oyuna katılır ve sonuna kadar oynar. Bu anın yaşatılması için oyunun adı ‘Atabarı’ olarak değiştirilir. Artvin yöresinin kültür ve yaşam değerlerini yaşatan bu oyun, Atatürk’le ve Atatürk’ün beğenisiyle daha da anlam kazanarak günümüze kadar ulaşmıştır” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme