FETHİYE'DE TOKİ İZDİHAMI'180 Konut İçin 3798 Kişi Kuraya Katıldı'

Toplu Konut İdaresi TOKİ kuruluşunun Fethiye Karaçulha mahallesindeyapacağı 180 konutluk projesinin hak sahiplerinin belirlenmesi içinkura çekilişi düzenledi. Kurada ismi çıkanlar, büyük mutluluk yaşadılar. İsmi çıkmayanlar ise düşünceli bir şekilde salondan ayrıldılar.

  • 1534
FETHİYE'DE TOKİ İZDİHAMI'180 Konut İçin 3798 Kişi Kuraya Katıldı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye 5. Noter huzurunda; Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda gerçekleşen kura çekilişine yoğun katılım oldu. 2+1 ve  3+1 daireleri için gerçekleşen Toki kura çekilişine katılan vatandaşlar aileleriyle birlikte geldiler.  TOKİ’ye olan ilgi Fethiye’de konut sorununu bir kez daha gözler önüne serdi. Fethiye’de yıllardır yaşayıp da turizmden dolayı yüksek fiyatlar yüzünden ev sahibi olamayan çok sayıda vatandaş ve emekli var. Ayrıca Fethiye’de Roman vatandaşlar da TOKİ’den  taksitleri uygun olan konut istiyor. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar AK Partiden ve  TOKİ’den konut istiyor…

Fethiye’de Toki tarafından yapımı gerçekleşecek olan 180 konutluk projesi  için  3798 vatandaşın  müracaatı kabul edildi.  Şehit aileleri kuraya dahil olmadılar. Birinci dereceden şehit yakınları kura çekmeden hak sahibi oldular.  Engellileriçin % 0.05  özel kura çekilişi yapıldı. Geriye kalanlar ise normal kuraya dahil oldular. Emekliler içinde % 25 kontenjan ayrılarak  özel kura çekilişi yapıldı. Kurada hak sahibi olamayanların isimleri ise normal kuraya dahil edilmedi. Kuralar neticesinde hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli geri iade ediliyor. TOKİ kura çekilişleri TOKİ resmi sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayınlanıyor. Ayrıca kura çekilişi sona erdiğinde "https://www.toki.gov.tr/" adresinden sonuçlarınızı görüntüleyebiliyorsunuz.

“AK PARTİ OLARAK VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Toki kura çekilişine katılan AK Parti Fethiye Belediye Başkan adayı Muhittin Kayabaş gazetemize açıklamada bulundu. Muhittin Kayabaş açıklamasında “Fethiye Belediye Başkanlığı dönemimizde verdiğimiz bütün sözleri tek tek yerine getiriyoruz. 180 kişiye TOKİ sözü verdik ve bugün noter huzurunda çekilişi yapıldı. Bütün vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun. Tamamen halka açık olarak yapılan bu çekilişte  isimler internetten yayınlanacak. Biz Ak Parti olarak verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Devletimizin imkanlarını mümkün olduğu ölçüde güzel Fethiye’mize taşıyacağız. Ama kazanmış bir Belediye Başkanı olarak bu hizmetleri yapmaya çalışsak çok daha farklı ve güzel hizmetlerle saygıdeğer halkımızın karşısında olacaktık. 42.200 tane oy veren vatandaşımıza ve tüm Fethiye halkımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz bu ilgilerinden dolayı. Bugün çok büyük bir ilgi vardı. 180 kişilik TOKi çekilişine 3700 civarı bir katılım vardı. Bu organizasyonu TOKİ kendisi yaptığı için biz müdahale edemiyoruz. Noter huzurunda çekilişi yaptılar. Büyük bir katılım olunca salon sığmadı. Dışarıda vatandaşlarımız mağdur oldu. Bu mağduriyetlerinden dolayı kendilerinden özür diliyoruz. Ama şuna kesinlikle emin olsunlar ki 2002 den beri yapılan TOKİ’Lerde hiçbir şekilde itiraza mahal vermeyecek şekilde noter huzurunda çekilişler yapılarak hak sahiplerine verildi. Kazanamayanlar üzülmesin. Çekilişler devam edecektir. Bu çalışmalar neticesinde Fethiye’de ev sahibi olmak isteyenlere evlerine kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Fethiye’mizin çok daha büyük projeleri var. Hizmet bekleyen konumlar var. Biz bunların takipçisi olacağız. Tabi ki bir kazanmış Belediye Başkanı gibi elimizde ki güçleri buraya aktaramayacağız ama elimizden gelen büyün imkanları Fethiye halkı için kullanacağız. Bu katılımlardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz ve bugün yaşattığımız sıkıntılardan dolayı da kendilerinden özür diliyoruz. İnşallah önümüzde ki 5 yıl sonra karşılarına yaptığımız hizmetleri anlatarak çıkacağımızı ümit ediyorum. Teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme