FETHİYE'DE İKİNCİ SERGİSİNİ AÇTI

Spiritüel konularda illüstrasyon tarzı resimleri ile adından söz ettiren ve onlarca kişisel sergi açan Ressam Eda Uyman, çalışmalarını bir kez daha Fethiye halkının beğenisine sundu. Bundan 3 yıl önce ilk kişisel sergisini yine Fethiye'de açan Eda Uyman'ın tabloları vatandaşlardan ilgi görüyor.

  • 2221
FETHİYE'DE İKİNCİ SERGİSİNİ AÇTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda eserlerini beğeniye sunan Eda Uyman’ın sergisinin açılışına ilgi yoğun oldu. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık bölümünden 2002 yılında mezun olan Eda Uyman, yurtiçi ve yurtdışında birçok şantiye ve proje yönetiminde yer aldığını ifade etti. 2015 yılında 14 yıl yaptığı İç Mimarlığa ara verdiğini kaydeden Uyman, daha sonra kendini resme adadığını söyledi. “Bizim Oranın Adetleri”, “Papatya Açan Yumurta”, “Kelebek Ağacı”, “Balık Ağacı”, “İpler Kimin Elinde” isimli ilginç eserlerini sergileyen Eda Uyman’ın sergisi 15 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak.

Ressam Eda Uyman sergisine tüm Fethiye halkını davet ederek, “Genelde spiritüel konularda çalışmalar yapıyorum. Kendi tanımakla ilgili… Daha sonra fark ettim ki resimlerimde kendimi çiziyorum. Hepsinin beni bana anlattığını düşünüyorum. Resimlerin hepsi akrilik. Bu sergide 20’nin üzerinde eserim bulunuyor. 15 Eylül’e kadar açık kalacak. Bazen Hayat isimli bu etkinlik Ben Senim isimli sergimin devamı niteliğinde. Fethiye’de ikinci kişisel sergim. 3 sene önce ilk sergimi yine Fethiye’de açmıştım. Onun ardından birçok çalıştay ve karma sergide de yer aldım. Bu benim 16 veya 17. sergim oldu. Almanya’da bir masal kitabım çıkacak. Yine aynı şekilde illüstrasyon tarzı çalışmalarıma devam edeceğim. Bunun yanında 14 yıl iç mimarlık yaptım. Resim ve mimari kopamadığım sanat dalları” dedi.

Bakmadan Geçme