FETHİYE'DE DE İTTİFAK YOK!

CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen ittifak görüşmeleri nihayet sona erdi.

  • 1063
FETHİYE'DE DE İTTİFAK YOK!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP ile İYİ Parti arasında yürütülen ittifak görüşmeleri nihayet sona erdi. Muğla’da Büyükşehir belediye başkanlığında ittifaka giden CHP ve İYİ parti 13 ilçede de aday çıkaracak.  25 yıllık özlemin sona ereceğini söyleyen CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu “Fethiye belediye başkanlığını kazanmanın yolu artık açılmıştır” dedi.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu açıklamasında “Fethiye’mizi ve kamuoyumuzu günlerdir meşgul eden yerel seçim sürecinde ittifakın olup olmayacağı hususundaki durum  istediğimiz şekilde sonuçlandı. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti genel başkanı Sayın Meral Akşener Türkiye’nin huzurunda mutabakata vardılar ve açıklamalarını yaptılar. Bu mutabakat gereğince gerek CHP adaylarının gerek İYİ Parti adaylarının gerekirse de hem CHP Hem de İYİ parti adaylarının yarışa gireceği noktalar belirlendi. Bu konuda anlaşma sağlanmıştır” dedi.

BÜYÜKŞEHİRDE İTTİFAK DEVAM EDİYOR

Kullukçu “İl başkanlığımızca bize aktarılan noktada CHP Muğla’da Fethiye’mizde dahil olmak üzere 13 ilçe de aday çıkararak yerel seçime girecektir. Sadece Büyükşehir başkanlığında İYİ parti ile ittifak yapılmaktadır. Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayımız mevcut başkanımız Dr. Osman Gürün olmaktadır. Bu noktada İYİ Parti Büyük Şehir Belediye başkan adayı çıkarmayarak CHP’ye destek vermektedir. Muğla’nın 13 ilçesine baktığımız zaman ise Fethiye’mizde dahil olmak üzere hem CHP hem de İYİ parti kendi adayları ile yerel seçimlere girecektir” dedi. 

CHP’NİN ADAYI PAZAR GÜNÜ AÇIKLANACAK

Kullukçu “Biz ilçe başkanlığı olarak yerel seçim süreci ve ittifak ile ilgili görüşümüzü belirttik. Fethiye’de kendi adayımız ile seçime girmemizin gerektiğini anlattık. Bununla ilgili 2 defa Ankara’ya gittik. Fethiye’de 1994’den bu yana kazanamadığımız Fethiye Belediye başkanlığı ile ilgili olarak taleplerimizi ve beklentilerimizi ilettik.  İlçe başkanlığım döneminde 3 genel seçim geçirdik. Her üç seçimde de CHP Fethiye’de birinci parti oldu. Bu noktada CHP Fethiye’de kendi adayı ile seçime girmesi gerektiği konusunda kararlılığımızı vurguladık ve ifade ettik. Memnuniyetle görüyoruz ki; genel merkezimiz Fethiye’nin kararlılığını ve beklentilerini iyi bir şekilde değerlendirdi. Fethiye ve Muğla’nın diğer ilçelerinde CHP kendi adayları ile seçime girme konusunda kararlılığını göstermiştir. İYİ parti ile sadece büyük şehir belediyesi nazarında bir ittifak söz konusu olmaktadır. Fethiye’de birinci siyasi parti olma özelliğini bir kez daha vurgulayarak 25 yıldır kazanamadığımız Fethiye Belediye başkanlığını kazanmanın yolu artık açılmıştır. Bu müjdeyi tüm Fethiyeli hemşerilerimle paylaşıyorum. Yerel seçimlere Fethiye’de kendi adayımızla gireceğiz ve Fethiye Belediye başkanlığını kazanacağız. Adayımız kim olursa olsun sonuna kadar arkasında duracağız ve var gücümüzle çalışacağız. Adayımız Pazar günü gerçekleşecek olan parti meclisi toplantısında açıklanacaktır. Açıklanır açıklanmaz hemen seçim çalışmalarına başlayacağız. Bu noktada Büyük Şehir Belediye başkanımız ve milletvekillerimiz Fethiye’nin tavrını tam olarak gerektiği şekilde genel merkeze aktardıklarını düşünüyorum. Kendi adayımız konusunda da üzerimize düşen vazifeyi yerine getirdiğimize inanmaktayım. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu

Bakmadan Geçme