FETHİYE VE DALAMAN CEZAEVLERİ FABRİKA GİBİ

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığının yönetimindeki Seydikemer T Tipi cezaevi ile Dalaman Yarı Açık cezaevi mahkum ve hükümlüleri ürettikleri ürünlerin satışlarıyla Türkiye'de, Ege ve Akdeniz'de pek çok cezaevinin üretiminden daha fazla kar gerçekleştiriyor

  • 13765
FETHİYE VE DALAMAN CEZAEVLERİ FABRİKA GİBİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığının yönetimindeki Seydikemer T Tipi cezaevi ile Dalaman Yarı Açık cezaevi mahkum ve hükümlüleri ürettikleri ürünlerin satışlarıyla Türkiye'de, Ege ve Akdeniz'de pek çok cezaevinin üretiminden daha fazla kar gerçekleştiriyor. Seydikemer T Tipi cezaevi ile Dalaman Yarı Açık cezaevlerinin ekonomiye katkısı açısından Türkiye'deki cezaevleri içerisinde yaklaşık ilk 5 sıranın içerisinde yer aldığı Ege'de de Foça cezaevinin ardından en çok üreten ve katma değer yaratan cezaevleri olduğu bildirildi.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, 2018 yılı değerlendirme basın toplantısında Fethiye Adliyesine bağlı bu kurumlar hakkında bilgiler verdi. Dalaman Yarı Açık cezaevinin yaklaşık 29 milyon TL'lik ciro oluşturduğunu, bunun 7 milyon 326 bin TL'lik kar gerçekleştirdiğini, 2019 yılında kar miktarının 10 milyon TL'ye çıkmasının beklendiğini ifade etti. Eker, Seydikemer'deki Eşen T Tipi Kapalı ve Yarı Açık cezaevinin ise 2018 yılında 9 milyon 416 bin TL'lik ciro yaptığını, 1 milyon 142 bin TL'lik kar elde edildiğini belirtti. Bir önceki yıl ile ilgili rakamları da bildiren Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, ''Dalaman Yarı Açık cezaevinde 2017 yılında 13 milyon 791 bin TL'lik ciro yapılırken, 3 milyon 456 bin TL'lik kar yapılmıştı. Seydikemer Eşen T Tipi cezaevinde de 2017 yılında  5 milyon 939 bin TL'lik ciro yapılırken, 1 milyon 120 bin TL kar gerçekleştirildi'' dedi.

''ATÖLYELERİMİZ VAR''

Seydikemer Ceza İnfaz Kurumunun iş yurdu faaliyetlerini de anlatan Eker, "Açık cezaevi de olunca iş yurdu faaliyetleri de gerçekleşiyor. Seydikemer'de bir tanesi adliye kantini olmak üzere 4 adet kantin işletiyoruz. 9 adet üretim atölyemiz var. Seracılık, zeytincilik, tabldot, çay ocağı atölyelerimiz var. Ve bunların dışında 5 adet hizmet atölyelerimiz var. Seydikemer Açık Cezaevine bağlı iş yurtlarımızda 2018 yılı faaliyetlerimiz içerisinde toplamda 1 milyon 142 bin 788 TL kar elde ettik. Bunun dışında Dalaman Açık Cezaevi kurumumuz var. Dalaman Açık Ceza İnfaz kurumunun faaliyetleri içerisinde 18 iş kolu ve atölyeleri var. Dalaman'da iş yurdu atölyelerinden elde ettiğimiz gelir 2018 yılı itibariyle 7 milyon 326 bin 835 TL. Dalaman'da 2019 yılı gelirin 10 trilyonu bulacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
CEZAEVİNDEKİ SAYILAR

Eker, "Seydikemer'de 242 personelle hizmet veriyoruz. Dalaman'da ise 290 civarı. Dalaman'da 2018 yılında toplam 4 bin 722 açık cezaevine hükümlü girip çıktı, hala devam eden de var. Hali hazırda Dalaman'da cezasını infaz eden bin 945 kişi var. Seydikemer Eşen T Tipi kapalı ceza infaz kurumunda bin 709 kapalı ve açıkta hükümlü ve tutuklu var. Bu tutuklu ve hükümlüler iş kollarında ve atölyelerde çalışmaktadır. Pek çoğu kazaya karşı sigortalı durumundadır ve yasalar çerçevesinde para kazanıp meslek sahibi de olmaktadırlar'' diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme