FETHİYE SHM'DEN MUHTARLARA BİLGİLENDİRME

Fethiye Sosyal Hizmet merkezi tarafından Fethiye'deki muhtarlara sosyal hizmetlerde yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi.

  • 1026
FETHİYE SHM'DEN MUHTARLARA BİLGİLENDİRME
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Sosyal Hizmet merkezi Müdürü İsa Eseoğlu tarafından verilen bilgilendirme toplantısına Fethiye'nin 41 mahallesinin muhtarları katıldı.

Fethiye SHM müdürü İsa Eseoğlu ve Fethiye Sosyal Hizmet eğitim danışmanlık birimi sorumlusu Tuncay Aybars tarafından Aile Eğitim Programı (AEP) tanıtımı ve AEP kapsamında ailelerle kurumlar arasındaki iletişim ağının önemi ve muhtarlara düşen sorumluluklar birer sunumla anlatıldı.
Fethiye Sosyal Hizmet merkezi Müdürü İsa Eseoğluilçemizde bulunan muhtarlara sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, geliştirici, danışmanlık ve sorun çözme odaklı bilgiler verildiğini belirterek; “Tüm sosyal müdahalelerin en etkin ve hızlı yapılmasında sosyal hizmet merkezlerinin önemi vurgulanmıştır'' dedi. Eseoğlu, ''Koruyucu Aile Hizmetleri, çocuk için önemi, süreçleri ve verilen destekler hakkında muhtarlarıbilgilendirdik. Ayrıca korunmaya ihtiyacı olan çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamının önemini de vurguladık. Muhtarlarımızın sorularını da cevaplandırdık”şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan muhtarlar, bu tür tanıtıcı eğitimlerin yararlı olduğunu, değişen ve gelişen sosyal hizmetler hakkında bilgi edindiklerini söylediler.

Bakmadan Geçme