FETHİYE SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDA YARIŞ VAR

Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 3. seçimli Olağan genel kurulu yapıldı.

  • 2738
FETHİYE SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDA YARIŞ VAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 3. seçimli Olağan genel kurulu yapıldı. Fethiye Turizm Otelcilik lisesi uygulama oteli konferans salonunda gerçekleşen genel kurulun ilk gününde başkanlık için 2 aday liste sundu. Divan Başkanlığını Hilali Kaya'nın yaptığı genel kurul, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Kongrede yönetim kurulu, çalışma raporu, kesin hesap, denetim kurulu, disiplin kurulu çalışma raporları okunup oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda yeni çalışma bütçeleri de görüşülüp kabul edilirken, oda yönetim kuruluna taşınmaz alım ve satım yetkisi de verildi. Oda üyelerinden vefat edenlerin aidat borçlarının silinmesi de kabul edilirken, seçime katılacak başkan adayları Yılmaz Köse ve Mehmet Tekin divan kuruluna listelerini sundular. Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, 7 yıllık dönemde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını, odayı birlik ve beraberlik içinde yönettiklerini söyledi. Bildirici; ''Genel Kurullar meslek örgütlerinin şölenidir. Geçmiş dönemde yapılanların, yapılamayanların hesabının görüldüğü gelecek dönemde yapılacakların, meslek sorunlarımızın ve çözüm yollarının görüşülüp tartışıldığı ortamlardır. Odamızı onurla ve gururla temsil ettiğime inanıyorum. Oda yönetiminde bireysel mücadele yetmiyor. Kesinlikle örgütlü mücadele etmek gerekiyor'' dedi.
Başkan Yaşar Bildirici, gün geçtikçe mesleğin sorunları ile iş yükünün arttığına dikkat çekerek şöyle konuştu: ''Artık mesleğimiz tek başına yapılabilecek bir meslek olmaktan çıkmaktadır. Bu yüzden kurumsal ortaklıklar şeklinde çalışmak zorunlu hale gelmektedir. Oda eğitimlerinde mevzuat konularının yanında meslek hukuku, meslek etiği, bilişim ve birlikte çalışma yöntemleri konularının da öncelikle ele alınması gerektiğini düşünüyorum.''

Bildirici, ''Mesleğin toplum içindeki itibarının arttırılmasına öncelik ve önem vermeliyiz. Meslek itibarının arttırılması meslek hizmet kalitesinin arttırılması yanında hak ettiğimiz ücretimizi tam ve zamanında almamız halinde mümkündür. Ne yazık ki, meslek mensupları olarak her geçen yıl daha da yoksullaşmaktayız. Yaptığımız iş yoğunluğu artarken, gelirlerimiz azalmaktadır. Ücretlerimiz yılbaşında belirleniyor ve yıl sonuna kadar sabit kalıyor. Oysa enflasyon ve dövizdeki artışlar nedeniyle gelen zamlar bizim ücretimizi eritmekte ve bizleri yoksullaştırmaktadır. Dolayısıyla ücretimizi tam ve zamanında alabilmemiz daha da önemli olmaktadır. Meslek saygınlığının arttırılması ve mesleki yoksullukla mücadelede mesleki dayanışma olmazsa olmazımızdır. Rakip değil, meslektaş olduğumuzu unutmadan el ele, omuz omuza mesleğimizin sürdürülebilirliği için geleceğimiz için çalışmak zorundayız'' ifadelerini kullandı.
ADAYLAR DA KONUŞTU
Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 3. seçimli olağan genel kurulunda tüzük gereği görevi dolan Yaşar Bildirici'nin ardından başkanlığa aday olan Yılmaz Köse ile Mehmet Tekin, konuşma sırası için kura çektiler. İlk konuşmayı yapan Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkan adayı Yılmaz Köse, ''Meslektaşlarımızın odamız ve mesleğimiz ile ilgili fikirlerini azami düzeyde temsil edildiği bir oda yönetimi en büyük arzumuzdur. Varlığımızla ayrılık oluşturmaktan ziyade hizmet üretme yolunda yeni ufuklar açtığımıza inanıyoruz. Meslek camiamızı kucaklayan, hoşgörüyü düstur edinen, fikri, inancı, düşüncesi her ne olursa olsun; herkese eşit yakınlık prensibi ile hareket eden kurumsal ve tarafsız bir yönetim anlayışı sunmak için aday olduk'' dedi.

Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan adayı Mehmet Tekin de ''Meslektaşlarımızın mesleki konulardaki sorunlarına çözüm üretmek, oda WEB sayfasında forum oluşturmak bir hukuk bürosu ile çalışmak, mesleki yoksullukla mücadelede dostluk ve dayanışmayı arttırmak rakiplik değil; meslektaşlık duygularını güçlendirmek, mesleğe yeni giren üyelerden ilk 3 yıl aidat almamak, ahilik ruhu ile meslek kurallarımıza sahip çıkmak için aday olduk'' dedi.
Konuşmaların ardından Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 3. seçimli olağan genel kurulunun ilk günü tamamlandı. Başkanlık seçimi için 292 oda üyesi 12 Mayıs Pazar günü saat 09:00 ile 17:00 arasında uygulama oteli salonunda oy verme işlemi gerçekleştirecek.

 


 

Bakmadan Geçme