FETHİYE KÖRFEZİNDE YEŞİL KİRLİLİK...

Fethiye körfezinin sahil bandına yakın kısımlarında gözlenen yeşil renk, görenleri hayrete düşürdü.

  • 2794
FETHİYE KÖRFEZİNDE YEŞİL KİRLİLİK...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde kirlilik boyutuyla ilgili olarak adayların gündemindeki Fethiye körfezinin temizliği ile ilgili sözler geride kalırken, körfezin yeşile dönüşmüş hali ve köpüklenme durumu görenleri üzüntüye boğdu. DSİ karşısında sahil bandında başlayan ve geniş bir alana yayılan kirliliğin lodostan kaynaklandığı da ileri sürüldü. Çevredeki dağlarda bulunan ağaçlardan savrulan tozların lodos ile birlikte körfezin maviliğini yeşile çevirdiği iddia edildi. Kirlilik boyutunun en üst seviyeye çıktığı açıkça gözlenen Fethiye körfezi için Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi ortak çalışma yaparak temizlemeyi planlıyordu. Vatandaşlar kıyıdaki bu yemyeşil görüntüyü cep telefonları ile görüntülemeye çalışırken, 10 yıldır Fethiye'de yaşadığını söyleyen ancak denizin kirlilik boyutunun açıkça ortada olduğunu anlatan Feridun Ünlü,  Fethiye Belediyesinin en kısa sürede bu işe de el atmasını beklediğini ifade etti.
''DOĞAMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ''
Ünlü, ''Dünyanın gezilip görülmeye değer 10 harika yerlerinden birisi Fethiye ancak biz insanlar doğa cennetini istediğimiz gibi güzel kullanamıyoruz. Denizin altından o kadar çöp çıkıyor ki tonlarca... Şu doğaya baktığımız zaman şu doğaya yaptığımız tahribatı yerli ve yabancı turistler görüyorlar. Fethiye'ye gelmek isteyecek insanlar belki gelmekten vazgeçecek.Belediyemizdeki yeni başkanımızın çalışkan olduğunu biliyoruz. Buna bir çözüm bulacağını umuyorum. Önce insanlarımızı eğitip düzeltmeliyiz. Doğamıza biz sahip çıkacağız, kötü kullandığımız taktirde doğanın bizden intikamı kötü olacaktır. Denizi böyle köpüklü,yeşil ilk defa görüyorum. İlk gördüğüm anda aklımdan geçen düşünce denizi ilaçladılar mı acaba düşüncesi oldu'' dedi.
''ÇAMUR VE BALÇIKTAN KAYNAKLANIYOR''

6 ay önce İstanbul'dan Fethiye'ye yerleşen Emel Baltacıoğlu da ''6 aydır Fethiye’de yaşıyorum. Fethiye’yi çok beğendim. İstanbul’dan sonra çok sessiz,sakin geldi.İstanbul’da bundan daha pis deniz gördüğümüz için açıkçası bu deniz bana temiz geliyor. Kokusu yok ama bu da çok doğal lodos olduğu için ve dibi balçık olduğundan dolayı. Arada bir o çamur ve balçık temizlenebilir mi, diyorum.Ama kanal olduğundan dolayı zor gözüküyor çünkü onun getirdiği birikinti yüzünden meydana geliyor.Yine de Fethiye’yi beğeniyorum, insanlarını seviyorum.Burada yapılacak çok şey var hem yeşilliği hem de denizi çok güzel'' diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme