Fethiye Edebiyat Grubu, Son Yangınlara Dikkat Çekti

Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri Dalaman, Göcek ve Fethiye'de çıkan son orman yangınlarına dikkat çekerek, ''Ormanlarımızın yanarak içindeki bütün canlılarla birlikte küle çevrildiğini izledikçe yüreklerimiz parçalanmakta ve kahrolmaktayız'' ifadelerini kullandılar.

  • 1065
Fethiye Edebiyat Grubu, Son Yangınlara Dikkat Çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yangınların ardından yetkililerin yaptığı açıklamaları da eleştiren Edebiyat Grubu üyeleri, bazı önerilerde de bulundular.
Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri Dalaman, Göcek ve Fethiye'de çıkan son orman yangınlarının ardından üzüntülerini paylaştılar. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri, kurucu Başkan Coşkun Karabulut yönetiminde bir araya geldi. Dalaman, Göcek ve Fethiye'de çıkan orman yangınlarına dikkat çeken Coşkun Karabulut, yetkililerin yaptığı açıklamalara değinip, yangınların önlenmesi konusunda önerilerde de bulundu.
''HAYVANLAR CAYIR CAYIR YANDI''

Coşkun Karabulut;''Dünyanın en güzel doğasına sahip olan bölgemizde, son günlerde peşpeşe çıkan ya da çıkarılan yangınlarla ormanlarımızın yanarak içindeki bütün canlılarla birlikte küle çevrildiğini izledikçe yüreklerimiz parçalanmakta kahrolmaktadır.Özellikle Muğla bölgesinin ciğerleri olan denizin ormanla birleşerek eşsiz güzelliklere sahip Dalaman, Göcek ve Fethiye'mizde çıkan yangınlar, yüzlerce yılda yetişen milli servetimiz ormanların yok olmasının yanında, içinde yaşayan milyonlarca kuş, böcek, tavşan, tilki, geyik bütün hayvanlar ve canlılar cayır cayır yanarak acılar içinde çırpınarak can vermektedirler. Büyük bir can kaybı varken, "can kaybı yoktur !" şeklinde açıklama yapılması yürekleri derinden yaralamış, bizleri düşündürmüş ve üzmüştür.Bu vahim manzara herkes gibi bizleri de üzmektedir. Yüreğimiz yanıyor. Artık dayanamıyoruz'' dedi.

''FİDAN DİKME SEFERBERLİĞİ İSTİYORUZ''
Karabulut; ''Fethiye Edebiyat Grubu olarak bu yangınların bir daha olmaması için yetkililere seslenmek istiyoruz. Lütfen önlemlerinizi alınız. Olası yangınları önlemek ya da yayılmasını engellemek için çağdaş ülkeler ne yapıyorsa aynı önlemlerin alınmasını,ortalıkta çok sayıda şaibe dolanmakla birlikte ranta kesinlikle izin verilmemeli, yanan yerlere acele fidan dikilme seferberliği düzenlenmelidir. Yangın söndürme çalışmaları kar ve çıkar kaygısı düşünmeyen milli kurumlara verilmelidir.Özellikle sıcakların en yüksek derecelere ulaştığı Temmuz/ Ağustos aylarında ormanlık alanda mangal yakılmasına ve sigara içilmesine izin verilmemelidir.İster ihmalden, ister kasıtlı olarak yangın çıkmasına neden olanlar en kısa zamanda tespit edilip ağır cezalara çarptırılmalıdır.Orman yangını çıkan/ çıkarılan bölgelere belediyelerce kesinlikle imar izni ve ruhsat verilmemelidir.Gözetleme ve denetleme işlemleri sıklaştırılmalı, işler ehline verilmeli ve eksik ekipman derhal tamamlanmalıdır. Halkın bilinçli ve daha duyarlı hale getirilmesi için broşürler dağıtılmalıdır.Yakarak, yıkarak ve tüm canlıları yok ederek para kazanmanın,  sonunda bunu yapanlara bela olacağı da ormanları kasıtlı yakanlara acilen ve mutlaka hatırlatılmalıdır.İnsan, hayvan, ot, çiçek, ağaç elele, birbirimize saygı duyarak ve yaşamını kolaylaştırarak onurlu ve mutlu bir yaşam diliyoruz'' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme