FETHİYE'DEKİ CİNAYETİ 6 YAŞINDAKİ KIZ ANLATTI

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay'ın katilleri olarak yakalanan eşi ve iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başladı

  • 36542
FETHİYE'DEKİ CİNAYETİ 6 YAŞINDAKİ KIZ ANLATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay’ın katilleri olarak yakalanan eşi ve iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başladı. Cumhuriyet Savcısı ilk duruşmadaki mütalaasında her iki zanlı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Duruşma salonunda Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı; Aziz ve Rabia Özbay’ın 6 yaşındaki kızlarının tüm cinayeti anlattığı ifadesini okudu. İfade kan dondurdu.

Edinilen bilgiye göre; 16 Aralık günü Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi'ndeki bir tarlada başına çuval geçirilmiş ve yarı çıplak halde bir ceset bulundu. Polis cesedin 10 gün önce eşi Rabia Özbay tarafından kayıp başvurusunda bulunulan Aziz Özbay’a ait olduğunu belirledi. Titiz bir çalışmanın ardından, Özbay’ın eşi ve iş arkadaşlarının cinayetle ilişkisi olduğu tespit edildi. Aziz Özbay’ın cenazesi için Şanlıurfa’ya giden ve bir daha geri dönmeyen eşi Rabia Özbay ve Aziz Özbay’ın Fethiye’deki iş arkadaşları Suriye uyruklu İbrahim Şeyh ile G.K  gözaltına alındı. Fethiye İlçe emniyet Müdürlüğü’nde çapraz sorguya alınan Rabia Özbay ve İbrahim Şeyh suçlarını itiraf edince tutuklandılar. G.K tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MAHKEMEDE BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmadan 'Tasarlayarak kasten adam öldürmek' suçlarından hakim karşısına çıkan Rabia Özbay, eşinin şiddet uyguladığını iddia edip; ''Kendim çalışıp çocuklarımın ihtiyacını karşılıyordum. Eşim, İbrahim Şeyh ile çalışıyordu. Olay ile ilgili bir ilgim yoktur. O gece İbrahim evime girmiş. ışığı yakınca kimsin? dedim. Ben çocuklarımla mutfakta kalıyordum. 'eşini öldürdüm. Ben İbrahim' dedi. Bir anda şoka girdim. Hiç bir şey hatırlamıyorum'' dedi.

Tercüman eşliğinde ifade veren Suriyeli İbrahim Şeyh Ahmet mahkemede ilk önce ''Suçlamalar ile alakam yok. Biz Aziz’in evinde kavga ettik, kavga sırasında ben 2 sopa vurdum. Bıçakla saldırmadım. Ardından evden çıkıp gittim. Sonrasını bilmiyorum'' dedi.

Sorular üzerine çelişkili ifadeler aktaran İbrahim Şeyh Ahmet, Aziz özbay’ın eşi Rabia'nın tuvalet, duş penceresini açıp kendisini eve aldığını, Aziz ve Rabia arasında bir kavga yaşandığı için Rabia'nın kendisini telefonla arayıp çağırdığını ve eve tuvaletin penceresinden girdiğini kavga nedeniyle kendinisininde dayanamayarak sopayı alıp Aziz’e vurduğunu öldü sanıp, oradan ayrıldığını söyledi.

6 YAŞINDAKİ KIZDAN KAN DONDURAN İFADE

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mesut Şengönül, çiftin 6 yaşındaki kızının ifadelerini okuyunca, herkesin adeta kanı dondu.  6 yaşındaki kızın '' Babam işten gelince annemle bazen kavga ederdi. Annem babamı sevmiyordu. Babamı öldürdüğü için annemi sevmiyorum. Babamı öldürdükleri gün babam annemi dövmemişti. O gün birbirlerine bağırıp çağırmamışlardı. Babam odada yatıyordu. Ben, annem ve kardeşim mutfakta yatıyorduk. Babamı öldüren adamın adı İbrahim'dir. Annem pencereyi açtı. İbrahim'i eve aldı. Elinde bir tane bıçak, bir tane sopa vardı. Annem İbrahim'in elindeki sopayı alıp babama kendisi vurdu. Sonra İbrahim de sopayla vurdu. Babam İbrahim ile kavgaya tutuştu. Annem babamı sırtından 2 kere bıçakladı. Babam yere düştü. Sopayı kırıp sobaya attılar. Bıçağı da annem yıkayıp yerine koydu. Ben babam dövülürken korkup bir başka yere ayrılmadım. Babamı evin arkasına götürürlerken, babamı çuvalın içine koyarlarken gördüm'' şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı.
 

TEHDİT ETTİ

İbrahim ile gönül ilişkisi olmadığını söyleyen Rabia Özbay, İbrahim'in kendisini tehdit ederek 'Rabia seni çocuklarınla öldürürüm! Hiç bir şey anlatmayacaksın!' dediğini belirterek ardından ''Eşim kayıp' diye savcılığa başvurdum'' dedi.

''OLAYLA ALAKAM YOK''
Aziz Özbay'ın arkadaşlarından tutuksuz yargılanan G.K. ise olay ile ilgisi olmadığını, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtip; ''Bu aileye eşimle birlikte en çok yardım eden bizdik. Aziz kaybolduğunda 24 saat her gün aradık. 2 günde bir hastane acil servislerini gezdim. Benim suçla alakam yoktur. Beraatımı istiyorum'' dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Duruşmada avukatların da görüşlerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı hemen mütalaayı okudu. Cinayeti ayrıntılarıyla bir kez daha öne serdi ve her iki şüpheli için tasarlayarak kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet istedi. Katil zanlıların avukatları dosyayı geniş çaplı incelemek için süre isteyince, mahkeme heyeti Rabia Özbay ve İbrahim Şeyh Ahmet'in tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

 

 

Bakmadan Geçme