FETHİYE'DE TURİZMDEKİ YENİ YÖNETMELİK SEVİNÇLE KARŞILANDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanıp açıklanan yeni yönetmelik Fethiye'deki turizmciler tarafından sevinçle karşılandı.

  • 2232
FETHİYE'DE TURİZMDEKİ YENİ YÖNETMELİK SEVİNÇLE KARŞILANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan turizm yeni yönetmeliği profesyonel turizmciler tarafından oldukça olumlu karşılandı. Yeni yönetmeliğin nitelikli turizmi arttıracağı, tesislerin daha iyi koşullara taşınacağı ifade edildi. FETOB Başkanı Bülent Uysal, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik turizmde niteliği arttıracaktır. Yıllardır beklediğimiz gelişmeyi ortaya koyuyor'' dedi.

''NİTELİK VE KALİTE ARTAR''

Uysal, ''Geçen hafta Turizm Bakanlığı yeni bir yönetmelik yayınladı. Turizm Bakanlığının, otelcinin, hepimizin amacı Türkiye'deki turizmi daha nitelikli daha kaliteli hale gelmesi. Dünya turizm pastasından aldığımız payı arttırmak, ülkemize giren döviz miktarını arttırmak hepimizin amacı. Bunun için de tesislerimizin daha nitelikli hale gelmesi gerekiyor. Ancak Fethiye bölgesinde yaşadığımız en büyük sorun imar sorunu. 1/25 000 imar planında bizim emsal anlamda artış var. Bu ne amaçla yapıldı? Bölgemizdeki tesislerin daha nitelikli hale gelmesi için ve 4-5 yıldızlı tesislerin sayısını arttırmak amacıyla, butik otellerin daha nitelikli hale getirilmesi için emsal artışları yapıldı. Ancak bu emsal artışları henüz 1/1000liklere aktarılmadı.Tabi Belediye Başkanımız Alim Karaca'ya bu konuyu aktardık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri de bu konuya hakim. İnşallah önümüzdeki günlerde bu emsal artışını yaparlar. Bölgemizdeki tesislerin niteliği, kalitesi artar. Dolayısıyla ülkemize giren döviz miktarı artar. Bizim de amacımız daha kaliteli turiste daha iyi hizmet verebilmek ama fiyat arttırarak turist gelmiyor. Kaliteli turist gelmiyor. Bizim yapmamız gereken bölgemizin kalitesini arttırıp ondan sonra daha kaliteli daha geliri yüksek turist portföyüne hitap etmeliyiz. Bunun için de bizim yapmamız gereken ilk durum yatırım. Bu yatırıma dönüşmesi için de turizmcinin ne yapması lazım? İmar artışının yapılması gerekiyor. Teşvikler konusu ayrı bir konu. Maalesef Fethiye bölgesi teşviklerden en az alan bölge. Umarım ilerleyen dönemlerde de bu teşvikler düzeltilir. Fethiye'de diğer bölgeler kadar turizm teşviklerinden faydalanır'' diye konuştu.

Bakmadan Geçme