FETHİYE'DE HAKİM VE SAVCILAR İÇİN VEDA YEMEĞİ

Hakimler ve Savcılar Kurulunun Adli ve İdari Yargı 2019 yılı yaz kararnamesi ile Fethiye'den tayini çıkan hakim ve savcılar onuruna veda yemeği düzenlendi.

  • 16862
FETHİYE'DE HAKİM VE SAVCILAR İÇİN VEDA YEMEĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker'in ev sahipliğinde Ölüdeniz Seahorse Beach Clup'ta düzenlenen veda yemeğine Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Ağır Ceza reisi Mesut Şengönül, İstanbul-Bakırköy hakimliğine atanan Cumhuriyet Savcısı Reşit Tufan Çınar, Gazi Osmanpaşa Hakimliğine atanan Tamer Koçan, Bakırköy hakimliğine atanan Ceyda Çınar, İstanbul Anadolu hakimliğine atanan Gülcan Yiğit, Bakırköy hakimliğine atanan Murat Yükselen, İstanbul Anadolu hakimliğine atanan Seher Gümüştekin, İstanbul hakimliğine atanan Halil Şenay, İstanbul Cumhuriyet Savcılığına atanan Emre Nazlı, Bakırköy Cumhuriyet savcılığına atanan Ozan Güney ve İstanbul Anadolu hakimliğine atanan Erhan Kateroğlu ile Fethiye adliyesinde görevli hakim ve savcılar ile diğer yetkililer katıldı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker ve Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Ağır Ceza reisi Mesut Şengönül ile diğer hakim ve savcılar, hemen hepsi İstanbul'a atanan hakim ve savcılara günün anısına birer plaket sundular.  Veda yemeğinde Fethiyeli Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Tunç, Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinden türküler seslendirirken, Fethiye adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Doğucan Ayata da gitar ile orkestraya katılıp sevilen şarkıları seslendirdi. Sanatçı Ali Tunç'un hareketli türküleri sırasında hakim ve savcılar pistte bol bol oynayıp, halaylar da çektiler.

''ADALETLİ OLUP GÖRÜNMEK''

Fethiye'de görev yaptıkları süre içerisinde birlik beraberlik ve kaynaşma örneği gösterdikleri için duygusal görüntülerin de yaşandığı veda yemeğinde konuşan Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, hakim ve Cumhuriyet Savcılığı görevinin ne kadar kutsal ve onurlu olduğunu anlatıp, ''Mesleği icra ederken, özverili çalışmanın yanında birçok şeyden bazen kendimizden, bazen ailemizden fedakarlıklar yapmamız gerekir. İyi bir hakim, savcı olmak demek adaletli olmanın yanında adaletli görünmeyi de gerektirir'' dedi.

''VİCDANEN RAHAT OLABİLMEKTİR''

Eker, ''Mesleğin en büyük cilvelerinden bir tanesi de çalıştığımız yerde süremizi doldurduktan sonra başka bir yere atanmış olmaktır. Aslında başka bir görev yerine atandığımızda bizimle birlikte ailemizin de tayini çıkmaktadır. Önemli olan şehrin insanlarına adalet hizmetini en iyi sunduğumuz yönünde vicdanen rahat olabilmektir. Tayinlerin zorluğunun yanında güzel ülkemizin yeni yörelerini, yeni şehirlerini tanıyabilme, gittiğimiz yerin sosyal ve kültürel zenginliklerine tanık olma, yeni insanlar tanıma bakımından güzellikleri vardır. Ben kendi adıma 7 şehirde görev yaptım. Geriye dönüp baktığımda, Keskin'in bozlak türkülerini, Yüksekova'nın ters açan lalesini, Pozantı'nın yaylasını, Dörtyol'un sıcakkanlı insanlarını, Gaziantep'in yemeklerini ve baklavasını, kadim şehir Diyarbakır'ın zengin kültürel mirasını tanıdım, gördüm ve yaşadım. Yaklaşık 2 yıldır ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Fethiye'de çalışmaktayım. Çalıştığımız bu süre içerisinde sizlerle Fethiye halkına adalet hizmetini en iyi şekilde sunmaya gayret gösterdik. Bundan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

Bakmadan Geçme