FETHİYE'DE DE 250 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Fethiye'de, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Fidanlar, fidanlarla büyüyor' proje kapsamında 150 öğrenci 250 adet fidan dikti.

  • 1111
FETHİYE'DE DE 250 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Fidanlar, fidanlarla büyüyor’ proje kapsamında 150 öğrenci 250 adet fidan dikti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla ülke genelinde 81 ilde aynı anda fidan dikme etkinliği başlatıldı. Fethiye’de de başlatılan etkinlikte Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Değirmen Başı Mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte 150 öğrenci 250 fidanı toprakla buluşturdu.

ŞAHİNER, “BU MİLLİ BİR GÖREV”

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Fethiye 931 kilometre kare alanın yüzde 77’si ormanla kaplı bir ilçemiz. Bu anlamda şanslı bir ilçeyiz. Orman varlığı anlamında Türkiye’nin nadir ilçelerinden biriyiz. Ama biliyoruz ki ağaç olmayınca yaşam olmaz. Ağaç olmayınca hayatın devamı olmaz. Bu anlamda hep beraber ormanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Peygamber efendimiz ‘elinizde bir fidan varsa, yarın da kıyamet kopacaksa o fidanı dikiniz’ diyor. Dini olarak böyle bir emir de var. Bizler yeşile sahip çıkmalıyız. Milli Eğitim Bakanlığı ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği fidanlar fidanlarla büyüyor projesi kapsamında buraya geldik. Nerede olursak olalım ağaç dikmeliyiz. Memleketimize bu anlamda sahip çıkmalıyız. Bu milli bir görev!” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme