FETHİYE'DE ÇOCUK EVLERİ ÇOCUKLARI ŞİİR YARIŞMASI

Fethiye Huzurevi salonunda yapılan yarışmayı 100'ün üzerinde çocuk izlerken, çeşitli okullarda okuyan 15 çocuğun yazdığı şiirler okunup jüri tarafından değerlendirildi.

  • 1174
FETHİYE'DE ÇOCUK EVLERİ ÇOCUKLARI ŞİİR YARIŞMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Fethiye Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde konaklayan çocuklar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla çeşitli temalarda kendi yazdıkları şiirleri okuma yarışması gerçekleştirildi. Fethiye Huzurevi salonunda yapılan yarışmayı 100'ün üzerinde çocuk izlerken, çeşitli okullarda okuyan 15 çocuğun yazdığı şiirler okunup jüri tarafından değerlendirildi. Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur'un jüri başkanlığı yaptığı yarışmada Cesur da Cahit Sıtkı Tarancı'nın bir şiirini okuyup çocuklara örnek oldu.
Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Fethiye Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde konaklayan çocuklar arasında yapılan şiir yazma ve okuma yarışmasında çocuklar değişik konularda yazdıkları şiirleri okudular. Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur, Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Bahar Geliyor' isimli şiirini okuyarak açtığı şiir yarışmasında 15 çocuk engelsiz hayat, doğa, şiir günü temalarında yazdıkları şiirleri okudu. Bazı minik çocuklar İstiklal Marşımızı ezbere okurken, jüri değerlendirmesinde şiirlerin hemen hepsini başarılı buldu. Yarışmada 15 çocuk arasından Arda Ayaz 1., Alyena Hanife Akpınar 2., Eren Kuku 3., Akiye Ay da 4. oldu. Dereceye giren çocuklara ödüllerini Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur, SHM Kurum Müdürü İsa Eseoğlu, Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fevzi Koyunoğlu, Huzurevi Müdürü Adem Güngör, SHM yetkililerinden Tuncay Aybars ile çocuk evleri müdürleri sundu. Gecede ayrıca yarışmaya katılan tüm çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Huzurevi sakinleri ile Fethiye Rehabilitasyon Engelsiz Yaşam Merkezi gençlerinin de izlediği şiir yarışması ardından geceye katılanlar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Gençler bol bol oynarken, Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Seda Cesur, ''Çocuk evlerindeki çocuklarımızın birlik beraberlik içerisinde kaynaşmasını sağlamak, onlara moral, motivasyon kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz şiir yazma ve okuma yarışması oldukça başarılı geçti. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz bu tür etkinliklerle sosyal hayatta daha başarılı olacaklardır inancındayız'' ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme