Fethiye'de Cadılar Bayramı kutlandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar Cadılar Bayramı'nı kutladı.

  • 3758
Fethiye'de Cadılar Bayramı kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar Cadılar Bayramı'nı kutladı.

Çalış Plajındaki ve İkinci Etap Sahil Bandındaki bazı restoranlarda bir araya gelen yabancılar, ilginç kostümleriyle dikkat çekti. Kutlamada, Cadılar Bayramı sembollerinden bal kabakları, çeşitli figür ve desenlerde oyulmuş halleriyle ilgi çekti.

Bazı kutlamalardan elde edilen gelirin sokak hayvanları yararına kullanılacağı da öğrenildi.

Saatler öncesinden sosyal medyada haberleşerek Nil restorant ile Mancero restoranta koşan yabancı uyruklu vatandaşlar ilginç kostümler içerisinde Cadılar bayramını kutladı. Kimi İngilizler yüzlerini boyatıp yanlarında getirdikleri kostümleri giydikten sonra müzik eşliğinde dans edip oynadılar. 

Katılımcıların giydikleri kostümler restorandaki diğer müşteriler tarafından ilgiyle karşılandı. Bazı vatandaşlar ilginç kostümlü yabancılarla fotoğraf çektirdi. Geceye katılanlar, müzik eşliğindeki ilginç danslarıyla geç saatlere kadar eğlendiler.

Kutlamalara katılanlar "Her yıl 31 Ekim'de kutlanan Cadılar Bayramı'nı ülkemiz yerine Fethiye'de kutlamak istedik. Cadılar Bayramı, Amerikan ve batı Avrupa'dan gelen bir Pagan geleneğidir. Biz de ilginç kostümlerimiz ile bu etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinliği sokak hayvanlarına destek sağlamak için yaparken kendimizde bol bol eğlendik diye konuştular.

Bakmadan Geçme