FETHİYE'DE BELEDİYE OTOPARKI TURİSTLER İÇİN AÇILDI

Fethiye Belediyesi yanındaki otopark yaz mevsimi boyunca saat 17:30'dan sonra gelen turistlerin acentelere ait minibüslere bindirilmesi için açıldı.

  • 4760
FETHİYE'DE BELEDİYE OTOPARKI TURİSTLER İÇİN AÇILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kordon boyundan günü birlik kalkan tur teknelerine acentelerin minibüsler ile getirdiği yerli ve yabancı turistler Atatürk caddesi üzerinde indirilip bindirilince caddede yoğun bir trafik sıkışıklığı yaşanıyordu. Yerli ve yabancı turistlerin park eden araçların arasında zor anlar yaşamaları TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal'ın Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ile görüşmesinin ardından çözüme bağlandı. Fethiye Belediyesi yanındaki bir süper markete ait olan otopark yaz mevsimi boyunca saat 17:30'dan sonra 12 ada tur teknelerinden gelen turistlerin acentelere ait minibüslere bindirilmesi için açıldı. İlk gün yapılan uygulamayı TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal, bizzat kendisi yönetti. Acenteler yapılan uygulamadan memnun olurken, yerli ve yabancı turistler de cadde üzerinde minibüs beklemedikleri için memnun olduklarını söylediler.

''KARMAŞA KALKTI''
TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal, ''Fethiye Atatürk caddesindeki trafiğin karmaşası belediye yanındaki bu otoparkın acenteler için açılmasından dolayı ortadan kalktı'' dedi. Uysal; “Fethiye’de yıllardır trafik sıkışıklığı var. Bu sorunu aşmak için Fethiye Belediyesine geldik. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın talimatıyla başkan yardımcısı Oğuz Bolelli ile görüştük. Saat 17:30’dan sonra Migros ile Ziraat Bankası arasında otopark boşalıyor. Genelde orası belediyenin kullandığı otopark. 17:30’dan sonra mesainin bitmesiyle boşaldığını gördük. Teknelerimizin geldiği saat 17:30 ile 19:30 arası. Kapıya bir tane arkadaşımızı koyduk. Saat 17:30 ile 19:30 arası yönlendirme yapacak. Bütün servis ve tur araçlarımız buradan yolcularını rahatça alıp çıkacaklar. Bugün ilk günümüz olması nedeniyle ben de geldim. Şimdilik küçük ufak tefek aksaklıklar var. Gene Oğuz Bolelli’nin kapısını çalacağız. Çok sağ olsun, Alim Başkanın desteği ile yardımcı oluyorlar. Atatürk Caddesi’ndeki ziraat Bankasının önünde meydana gelen karmaşa, minibüslerin yolu tıkaması, müşterilerin arabasını bulamaması, trafikteki hengâme bitiyor” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme