FETHİYE BELEDİYESİ 2019 BÜTÇESİ 173 MİLYON TL

Fethiye Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirildi. 3 maddelik gündemin görüşüldüğü toplantıda komisyondan gelen kararlar oy birliği ile kabul edildi.

  • 2325
FETHİYE BELEDİYESİ 2019 BÜTÇESİ 173 MİLYON TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Ekim tarihinde olağan şekilde toplanan Fethiye Belediyesi meclisi, komisyonlardan gelen kararların görüşülmesi için bir kez daha toplandı. 3 maddelik gündemin 1.maddesinde plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2019 mali yıl performans programını komisyon başkanı Mert Demir okudu. Komisyonda Ak Parti’li Turgay Öztürk’ün şerh kararı verdiği ve oy çokluğu ile meclise gelen karar, oy birliği ile kabul edildi.

2.gündem maddesi ise daha önce plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2019 mali yılı Fethiye Belediye Meclisi Bütçesi görüşüldü. Komisyonda bu maddeye de Ak Partili Turgay Öztürk’ün tasarruf tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle bazı maddelere şerh koyması ile oy çokluğu ile geçtiği belirtildi. Buna göre Fethiye Belediyesi’nin 2019 yılı bütçesinin gelir 173 milyon TL, gider 181 Milyon TL olacağı, fark olan 8 Milyon TL ise iç borçlanma ile kapatılacağı ön görüldü.  Bu kararda meclisten oy birliği ile geçti.

Toplantının son maddesi ise daha önce tarife komisyonuna havale edilen 2019 mali yılı Fethiye Belediyesi gelirleri ve harçlarına ilişkin tarife cetveli görüşüldü. Bu maddeye göre İşyeri açma ruhsatının ücretinin bakanlığın belirlediği belirtilirken, Balık halinde bulunan standların aylık ücretlerinin 800 TL olmasına karar verildi. Ayrıca Yeşil Üzümlü’ye yapılmakta olan düğün salonu için kullanım ücretinin 200 TL olması kararlaştırıldı. Bu madde de oy birliği ile geçti.

Behçet Saatcı “Tasarruf tedbirlerine uyuyoruz”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı herkesin kararlarına saygı duyduğunu belirterek “Fethiye Belediyesi’nin devlete bir kuruş borcu yoktur, işçilerine, çalışanlara bir kuruş borcu yoktur. Makam aracı kullanmıyoruz. Tasarruf tedbirlerine uyduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme