Fethiye 'Akıllı Şehirler' Etkinliğine Katıldı

Fethiye Belediyesi yetkilileri, Ankara'da, 3-4 Temmuz 2019 günlerinde düzenlenen 'Yeni Nesil Belediyecilik ve Akıllı Şehir Uygulamaları' konulu etkinliğe katıldılar.

  • 1140
Fethiye 'Akıllı Şehirler' Etkinliğine Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlikte, "Akıllı Tarım", "Akıllı Trafik", "Akıllı Sağlık", "Uluslararası Finansal Kaynak Temini", "Kentsel Gelişim Hizmetleri" gibi çeşitli konularda Yerli, Çinli ve İspanyol uzmanlar tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

 

Fethiye Belediyesi yetkilileri ünlü Çin firması Huawei'nin Türkiye Temsilci yardımcısi Liu Huaihua, China Railway Group yetkilileri Li Guangmo ve Bu Yamin ile yaptıkları görüşmelerde Çin'in bu dev firmalarının yatırım imkânlarını yerinde görmek üzere Fethiye'ye davet ettiler.

 

50 milyar ABD Dolarından fazla net varlığa sahip, telekomünikasyon ve iletişim sistemlerinin yanı sıra akıllı telefonlar, tabletler, ağ hizmetleri gibi birçok branşta çalışan Huawei'nin 170.000’den fazla nitelikli elemanı bulunuyor. Şirketin İstanbul ofisinde ise 450 kişi çalışıyor. Huawei Türkiye, birçok bakanlık, belediye, kamu otoritesi ve özel şirketle birlikte 5G, nesnelerin interneti, yapay zekâ, bulut ve akıllı/güvenli şehir çözümleri geliştiriyor.

 

Başta Uzakdoğu ve Afrika olmak üzere, dünya genelinde pek çok demiryolu, tramvay, metro projelerine imza atan China Railway Group yetkilileri "Fethiye'de son yıllarda artan Çinli turist akınından haberdar olduklarını, önümüzdeki süreçte bölgeyi ziyaret etmek istediklerini" ifade ettiler.

Bakmadan Geçme