FATİH ANADOLU LİSESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ

Fethiye Fatih Anadolu Lisesi tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.

  • 5786
FATİH ANADOLU LİSESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Fatih Anadolu Lisesi tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 12’nci sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi.Okul Bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Okul Müdürü İzzet Demirci, Müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

''YENİ BİR HAYATIN İLK GÜNÜNDELER''

Mezuniyet töreninde açılış konuşmasını yapanFethiye Fatih Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Kamil Günay, ''Öğrencilerimiz bu yıl çok çalıştılar. İnşallah herkes çalışmasının karşılığını alacaktır. Siz velilerden isteğim sınav sonuçları ile ilgili onları sıkmamanız. Zaten zorlu bir dönem geçirdiler. Onlara destek olmaya lütfen devam edin. Dersler, sınavlar ve en büyük sınavımız hepsi bitti. 4 yıllık lise hayatının bugün sonuna geldik. Bu yıl lise hayatının en önemli yılıydı, çok da güzel başlamıştık. Sınava hazırlık ile ilgili çok güzel çalışmalar yapmıştık. Okulun zillerini bile çocukların deneme sınavları ile uyumlu hale getirmiştik. Fakat yaşadığımız birkaç üzücü hadise bizi olumsuz etkiledi. Ben buradan yıl içerisinde kaybettiğimiz öğrencimiz Atakan Kuşçu'yu anmadan geçmek istemiyorum. Hep gülen yüzüyle aklımızda kalacak ve hatırlanacak kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm bu üzücü olaylara karşın büyük Fatih Anadolu Lisesi olarak toparlanmasını bildik. Birbirimize destek olduk, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Şimdi hepsi arkada heyecanla sıralarının gelmesini bekliyorlar. Acısıyla tatlısıyla lise hayatlarının sonuna gelen öğrencilerimiz artık onları bekleyen yeni bir hayatın ilk günündeler. Bu yeni hayatlarında hepsine ayrı ayrı mutluluklar diliyorum'' ifadelerini kullandı.


''ÇOCUKLARIMIZI HAYATA UĞURLUYORUZ''

Okul Müdürü İzzet Demirci ise ''Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sevgili çocuklarımızı hayata uğurluyoruz. Bu anlamda burada klasik bir konuşma yapmayacağım'' diyerek, kısa bir anekdotpaylaştı. Demirci, ders verici ve eğitici anekdotun ardından ''Gençlerimizin gelecekte büyüklerine saygılı, küçüklerini koruyan, devletini, milletini vatanını seven, toplumun milli ve manevi değerlerine saygı gösteren birer birey olarak topluma kazanmış olmalarını umut ediyorum. Bu gençlerimizin eğitiminde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve siz velilere çok teşekkür ederim. Çocuklarımıza bundan sonraki yaşantılarında mutluluk, huzur ve başarılar diliyorum'' diye konuştu.
12/A sınıfından mezun olan okul 1.'si Ediz Şenol da duygu ve düşüncelerini heyecan içerisinde paylaştı. Ediz Şenol yaş kütüğe ismini çakarken, heyecan dolu dakikalar yaşandı. 12/A, 12/B, 12/C, 12/D, 12/E ve 12/F sınıfı mezunu öğrenciler, teker teker kendi yazdıkları manilerle sahneye davet edildi. Öğrencilerin büyük heyecan yaşadığı ve sevinçten duygusal görüntülerin oluştuğu törende, sık sık büyük alkışlar koptu.Mezuniyet pastasının da kesildiği törende gençler coşkulu anlar yaşadı. Okulda dereceye giren öğrenciler bayrak ve flama devir-teslim törenini gerçekleştirdiler. Mezuniyet töreninde mezun durumda olan ve dereceye giren öğrenciler birer konuşma yaptılar. Daha sonra mezun olan öğrenciler diplomalarını Okul Müdürü İzzet Demirci, müdür yardımcıları ve öğretmenlerinden teslim aldılar. Öğrenciler mezuniyet sevincini aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte doyasıya yaşadılar. Gençler, daha sonra hep birlikte geriye doğru sayarakkepleri havaya fırlattı. Kepler havada uçuşurken öğrenciler büyük bir sevinçle birbirlerine sarıldılar. Aileler de çocuklarının bu anlarını fotoğraflayıp, görüntüleyebilmek için birbirleriyle yarıştı. Ardından Mustafa Mert ve orkestrası sahne alınca, gençler, aileler ve öğretmenler hep birlikte dans edip, stres attılar. Fethiyeli sanatçı Mustafa Mert, gece geç saatlere kadar gençleri birbirinden güzel şarkılarla coşturup eğlendirdi.

Bakmadan Geçme