FARALYA'DA KAYALAR TEHLİKE SAÇIYOR

Fethiye'nin Faralya Mahallesindeki ana yol üzerinde bulunan kayalar, tehlike saçıyor. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra mahalle sakinlerinin hemen her an geçtiği yolun üzerindeki dev kaya parçaları bulunduğu yerden ayrılırken, olası bir tehlike karşısında facia yaşanabileceği kaydedildi. Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, ''Mahalleye başka giriş çıkış yolu yok. Kayalar giderek ayrılıyor. Her an yola düşebilirler. Bir facia yaşanabilir'' ifadelerini kullandı.

  • 5280
FARALYA'DA KAYALAR TEHLİKE SAÇIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'nin Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu gibi cennet köşelerini barındıran Faralya Mahallesinde girişte bulunan kayalar, birbirinden giderek ayrılıyor. Dev kayaların yoldan geçen araçların üzerine her an düşebileceği, mutlaka tedbir alınması gerektiği ifade ediliyor. Mahalleye tek giriş ve çıkış yolu olan Faralya Mahallesi ana yolu üzerindeki dev kayaların olası bir facia yaşanmaması adına en kısa sürede bulunduğu yerden kaldırılması için çalışma yapılması istendi. Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, Ana yolun Muğla Büyükşehir Belediyesi kapsamında yer aldığını ve tehlikeye dikkat çektiğini ifade etti.


Karaburun, ''Bölgemiz dağlık bir bölge olduğu için eskiden ulaşım zordu. Bu yolda oldukça zor şartlarda açıldı. Ama şimdi zaman geçtikçe yolun sıfır noktasında olan tehlike saçan birçok kayamız var. Bazı kayalar yavaş yavaş oturuyor. Bu kayalar herhangi bir şekilde kayarsa, altında evler var, araçlar geçiyor. Bu yüzden can ve mal kaybına sebep olabilir. Yol güzergahı Muğla Büyükşehir Belediyesinde olduğu için kendilerine başvurdum. İncelediler, baktılar ama şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadık. Şu anda Muğla Büyükşehir Belediyesinden yardımcı olmalarını bekliyoruz. Burada önlem alınması lazım, yoksa olası bir felaket olacak. Çünkü mahalle sakinleri olarak bundan başka geçiş noktamız yok. Aşağıda evler var, eğer kayalar hareket ederse zor durumda kalacağız. Bir an önce tedbir alınmasını istiyoruz'' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme