Eser, 'Herkes sorumluluğunu yerine getirmelidir'

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, ilçe teşkilatında yaptığı basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Yaptığı açıklamada Dalaman'da meydana gelen trafik kazası, körfez kirliliği ve 12 Eylül darbesi konularına değinen Eser, 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız daha temiz bir şehir için yatırım ve projelerine geçmişte verdiği gibi yine destek vermeye hazırdır. Yeter ki Muğla Büyükşehir belediyesi yetkilileri projelerini hazırlasınlar Bakanlığımıza sunsunlar' ifadelerini kullandı.

  • 2065
Eser, 'Herkes sorumluluğunu yerine getirmelidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜM TEDBİRLER ALINDI

İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu ve Belediye Meclis Üyelerinin de yer aldığı toplantıda AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, “Dalaman’da meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden genç fidanımız için çok üzüldük. Allah kederli ailesine sabırlar, kazada yaralanan çocuklarımıza da şifalar versin. Böyle acı olayların yaşanmaması temennisi ile yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dilerim. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştiren eğitimci arkadaşlarıma da başarılar dilerim, Devletimiz, huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitim ve öğretimin yapılabilmesi için gerekli tüm tedbirleri almaktadır; bu hususta öğretmen ve velilerimizin hassasiyet göstererek daha dikkatli davranmalarını ve gördükleri olumsuzlukları güvenlik birimlerimize (Jandarma, Polis vb.) ivedilikle bildirmelerini önemle rica ederiz” dedi.

 

TEŞKİLAT OLARAK TAKİP EDİYORUZ

İlçe Başkanı Bekir Eser, “Bilindiği üzere son günlerde Fethiye’miz için hayati öneme sahip körfezimizde yaşanan kirlilik yerel ve ulusal gündemden düşmedi. Konuyu da biz ilçe teşkilatı olarak ilgi ile takip ediyoruz; geldiğimiz noktada görüyoruz ki, geçmiş dönem ilçe Belediye Başkanı Büyükşehir Belediyesini, Büyükşehir Belediyesi de çiftçilerimizi suçluyor” diye konuştu. Eser, “Arkadaşlar sorarım size! Hangi sera atık üretiyor ve hangi yolla denize ulaşıyor? Bunu büyükşehir belediye yetkilileri bize ispat etsin! Bu kadar üreticimiz ve üretilen mahsulü töhmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yok, herkes gerçekçi olsun. Kendi eksikliğini başka yere yüklemesin!..  Oysa ki bizimde Belediye Meclis Üyesi olarak içinde bulunduğumuz 2014-2019 döneminde bu konular gündeme geldi. Hatta bu konuda Çalış bölgesinde oluşan kirlilik üzerine 2018 yılında bir komisyon kuruldu. Komisyon üyeleri körfeze bağlantılı dereler, kanallar ve atık arıtma tesisini yerinde incelendi, Büyükşehir ve Fethiye Belediyesi Çevre Koruma yetkililerinden bilgiler alındı. Günlük kapasitesinin 23.000 ton olan tesise 50.000 ton atık su girişi olduğu beyan edilmiştir. Bu demek oluyor ki 27.000 ton atık su arıtılma işlemi tamamlanmadan denize gönderiliyor bunun körfezimize ve çevremize vereceği tahribatı siz düşünün? Bu 2018 yılının verileridir. Kaldı ki bu sorun 2018-2019 yılının sorunu değildir. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre 2011-2012 yıllarında yapılan uyarılarla 2 adet ek havuz yapılarak kapasite artırımına gidilmesi gerektiği Fethiye Belediyesi’ne bildirilmiştir. Fethiye Belediyesi yetkilileri de nasıl olsa 2014 yılında Büyükşehir kapsamına geçeceğiz, bu arıtma tesisinin onlar yapsın mantığı ile sorumluluklarından kaçmışlardır.2014-2019 yılları arasında da Büyükşehir belediyesince taş taş üstüne konmamıştır. İlçemizin güzel Körfezimizin böyle bir facia yaşamasına bu yetkililer sebep olmuştur” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

ZİRAİ İLAÇ KAYNAKLI KİRLİLİĞE RASTLANMADI  

Açıklamasını sürdüren Eser, “Büyükşehir ve MUSKİ’den yapılan bazı açıklamada kirliliğin büyük ölçüde tarımsal ilaçlama kaynaklı olduğu söylenmektedir. Halbuki Muğla İl Tarım Müdürlüğü bu bölgede 39 yer üstü 31 yer altı kaynağından 25.07.2019 tarihinde numuneler almış, yapılan laboratuvar incelemelerinde zirai ilaç kaynaklı bir kirliliğe rastlanmamıştır. Yine 09.07.2019 tarihinde akarsulardan alınan numunelerde zirai ilaç kaynaklı bir kirliliğe rastlanmamıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 01.08.2019 tarihle 48.00.19.0033 sıra no ile atık su arıtma tesisindeki olumsuzluklar nedeniyle tutanak tutmuş ve 72 bin 198 TL ceza kesmiştir. Biz AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u ilçemize davet ettik. Bakanımız davetimizi kırmayarak körfezi yerinde inceledi ve öncesinde yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda yaklaşık 250 milyon TL maliyetle temizleme sözünü ve müjdesini verdi. CHP’li kardeşlerimiz de körfez temizliğini 125 milyon TL’ye yaptıracaklarına dair söz verdiler fakat iş başa düşünce bu işin altından kalkamayacaklarını anladılar, verdikleri sözün boş ve halkı kandırmaktan öteye gitmeyen bir vaat olduğu görüldü. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde size şunun müjdesini veriyoruz, körfezimizin dip taraması bu yılın sonuna kadar başlayacak. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar olarak beklentimiz; büyükşehir belediyesi sorumluluk alanında olan arıtma tesisinin kapasite artırımın yapılması, yağmur drenaj hattının kanalizasyon hattından ayrılması, bunun da acilen yapması gerekmektedir, bu konuda hükümetimiz her türlü projeye maddi ve manevi destek olmaya hazırdır. Bunun somut örneğini Ölüdeniz Atık Arıtma tesisinin yeniden yapılması projesinde toplam bedel olan 22 milyon 500 bin TL’nin 16 milyon TL’sini ihale öncesinde büyükşehir belediyesine göndererek bu tesisin yapılmasını sağlamıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız daha temiz bir şehir için yatırım ve projelerine geçmişte verdiği gibi yine destek vermeye hazırdır. Yeter ki Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri projelerini hazırlasınlar Bakanlığımıza sunsunlar. Cennet koylarımızı, Körfezimizi, kirlenmesinde etken olan neler varsa tespit edilip önlem alınması gerekmektedir. Bizlerde buradan ekmek yiyen vatandaşlar olarak daha duyarlı olmamız gerekmektedir. Fethiye hepimizin, başka Fethiye yok, başka körfezimiz yok! Bu bir sorumluluktur, herkesi sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

 

ALLAH BİR DAHA ÖYLE GÜNLER YAŞATMASIN

12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümü olduğunu hatırlatan Eser, “Darbe döneminde birçok arkadaşımız sürgün edildi, hapislerde yattı ve sorgulamalara maruz kaldı. Binlerce kişi eziyet çekti. Birçok kişi bu yolda hayatını kaybetti. İdam edilip de daha sonra suçsuz olduğu ortaya çıkanlar da oldu. Allah bir daha öyle günler yaşatmasın” dedi.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme