EMLAKÇILAR DERTLİ

Muğlalı Emlakçılar, Fethiye Emlakçılar Derneği tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda buluştu

  • 763
EMLAKÇILAR DERTLİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğlalı Emlakçılar, Fethiye Emlakçılar Derneği tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda buluştu.Sahibinden.com’dan fiyat açısından memnun olmadıklarını ifade eden Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz; “Verdikleri hizmet olarak değil fiyat politikaları,  emlakçıları sömürmek ve maksimum parayı almak yönünde bir çabaları var” dedi.

ManceroRestaurant'ta düzenlenen kahvaltıya, Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, yönetim kurulu üyeleri, Muğla Emlak Danışmanları Meslek Odası Başkanı Ziya Ercan, Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ömer Yetkin, Milas, Marmaris, Ortaca ve Dalaman temsilcileri ile emlakçılar katıldı.

Kahvaltılı toplantıya katılan üyelerine teşekkür eden Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklikler olacağını belirterek, bu değişikliklerin bazılarının kendilerini mesleki anlamda pozitif ve olumsuz yönde etkileyeceği hakkında bilgi aktardı.  Oğuz; ''Federasyona ait derneklerin ve odaların destekleri ile kurulan bir MYK şirketi var, bu şirket  emlakçıların zorunlu olarak alması gereken mesleki yeterlilik  kurumuna akredite olmuş mesleki yeterlilik belgesi veren bir şirket olacak. Federasyonumuza ait bu şirketin rakipleri de olacak. Bu rakipler meslekli yeterlilik belgesi vermeye başladılar.  Şu anda onlara üye olunması gerekiyor. Yönetmeliklerde değişiklikler bekliyoruz. Bu değişiklilerinin bir ay sonra netleşecek. MYK belgesi almak için hiçbir özel kuruma kayıt olmuyoruz” diye konuştu.

SAHİBİNDEN.COM’DAN DERT YANDI

Sahibinden.com’dan fiyat açısından memnun olmadıklarını ifade eden Oğuz; “Verdikleri hizmet olarak değil fiyat politikaları,  emlakçıları sömürmek ve maksimum parayı almak yönünde bir çabaları var. Kendileri ile ne kadar bu konu hakkında görüşme yapsakta bir sonuca varamadık. Bu şirket Türkiye’deki emlak ve otomotivcilerin birçoğunu ele almış durumda. Bu şirketten çıktığı durumda işlerini sağlıklı bir durumda yapmaları zorlaşacak buda önemli bir konu” dedi.

Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ömer Yetkin ise ''Bizim meslek birlik beraberlik dostluğu gösteriyor. Bu meslek gönül işidir, gönülden yapmazsan başarılı olamazsın. Bu günde kadar merdiven boşluğunda çar ocağındaki bir emlakçılık artık  günden, güne modernleşiyor” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme