ELEKTRİK TELİNDEN ÇIKAN KIVILCIM TARLAYI KÜLE ÇEVİRDİ

Fethiye'nin Esenköy Mahallesi'nde, elektrik tellerinin birbirine değmesiyle oluşan kıvılcım tarlada yangın çıkardı. Yangında 5 dönümlük arazideki arpa, küle döndü.

  • 1146
ELEKTRİK TELİNDEN ÇIKAN KIVILCIM TARLAYI KÜLE ÇEVİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Esenköy Mahallesi’nde Hasan Hancı’ya ait 5 dönümlük arpa tarlası yüksek gerilim hattından düşen kıvılcım nedeniyle alev alev yandı. Dumanları fark eden çevredeki vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fethiye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Jandarma olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Yangını görerek itfaiye ekiplerinden yardım isteyen Esenköy Mahalle Muhtarı Osman Balcı, “Köyümüz halkından Hasan Hancı’nın arpa tarlasının yandığını gördük. Gerçekten vatandaş çok mağdur durumda. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Vatandaşımızın emek verdiği bu tarlanın zararının karşılanmasını istiyoruz. İnşallah yetkililerimiz duyar vatandaşımızda mağdur olmaz” dedi.

Tarlası yanan Hasan Hancı ise; “Zorla icar bir tarla aldık 5 dönüm arpa yabana gitti. Elektrik telinden düşen kıvılcımla yanmış. Elimizden gelen bir şey yok. Komşularımız elinden geldiği kadarı ile söndürmeye çalışmış ama yinede yanmış” dedi.

Bakmadan Geçme