EKİN HASADI BAŞLADI

Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde de ekin hasadı başladı. Biçerdöverler Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde sabah erken saatlerinde çalışmaya başlayıp akşam saatlerine kadar ekin biçiyor. Fethiye ve Seydikemer yöresi ekinlerinin bu yıl çok verimli olduğu da ifade edildi.

  • 4427
EKİN HASADI BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahar ayında Fethiye ve Seydikemer ilçeleri bol yağmur alınca ekinlerde verim iyice arttı. Fethiye ve yöresinde ekin hasadı başladı. Fethiye ve Seydikemer ilçelerine çevre il ve ilçelerden gelen biçerdöverler yoğun bir ekin hasadı başlattı. İnce samanın 130, kalın samanın 150, samanın balya yapılışının adet başına 2 TL olduğu Fethiye bölgesinde biçimin dönümü 150 TL'den yapıldığı da öğrenildi. Biçerdöver Operatörü Erkan Alpan, Fethiye'de bu yıl ekin veriminin çok yüksek olduğunu kaydetti. Alpan, ''Sürekli bu işi yapıyorum. Bu yılki yağmur yağışından dolayı Fethiye’nin ekinleri çok güzel ve verimli. Milas çevresinde de ekinler biçtim. Fethiye ve Seydikemer'de ekinlerin baharda bol yağmur alması verimini arttırdı. Ekin biçimini dönümü 150 TL'den yapıyoruz. İnce saman 130, kalın saman 150, samanın balya yapılışı ise tanesi 2 TL'den yapılmaktadır'' dedi.

Bu yılki üründen çok memnun olduğunu söyleyen Hüseyin Koç ise ''Şu anda ekinlerimiz biçiliyor. Hasatlarımızı almaya başladık. Bu yılki hasadımız vatanımıza milletimize hayırlı olsun, herkese bol kazançlar diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme