EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Fethiye'de 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi değerlendirme toplantısı düzenlendi.

  • 656
EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında gerçekleşen toplantıya;  Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldılar.

“KESİNLİKLE DENİZE GİRMEYE ENGEL OLACAK ŞEKİLDE BİR KİRLİLİK YOK”

Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıda; bir yıl boyunca gerçekleşen çalışmalar ve faaliyetler anlatıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda; Fethiye’nin LGS ortalamasında büyük bir başarı elde ettiği vurgulandı. Toplantıda; Muğla İl ve Fethiye ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleşen projeler hakkında bilgiler verildi. Toplantının açılış konuşması Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından yapıldı. Kaymakam Şahiner açılış konuşmasında; Fethiye’deki denizin renginin değişmesi ile ilgili bilgi vererek sözlerine başladı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Fethiye Körfezi ve açıklarında mikrobiyolojik her hangi bir kirlilik yok. Bunun nedenlerinin ne olabileceği ile ilgili araştırma yapılması için hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığına hem de Muğla Büyükşehir Belediyesine araştırılması için yazdık. Burada kesinlikle denize girmeye engel olacak şekilde bir kirlilik yok” dedi.

“BİR ÖĞRENCİMİZİ DAHİ KAYBETME GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK”

Kaymakam Muzaffer Şahiner, “Yaz döneminde herkes tatilini yaparken siz okul müdürleri tatil yapmıyorsunuz. Okullarımızın başındasınız. 2019-2020 eğitim öğretime hazırlık anlamında okullarımızın temizliği, boya badana yapılması ve eksikliklerin giderilmesi birinci önceliğimiz olacak” dedi. Okullarımızı koruma kollama anlamında sizlere ciddi görevler düşüyor. Çünkü öğrencilerin ya da öğrenci olmayanların akşam okul bahçesine gelip oynaması, etrafı rahatsız etmesi okul yönetiminden bekleniyor. Bu konularda da okullarımıza sahip çıkacağız. Kaymakam Şahiner, “Muğla LGS’de Türkiye birincisi oldu. Fethiye olarak Muğla’da birinci olduğumuzu düşünüyoruz ama diğer ilçelerin derecelerini göremiyoruz. Geçtiğimiz günlerde açıklanan bu sonuç sizlerin de ne kadar iyi olduğunu ortaya koyuyor. Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi. Okullarda geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde her hangi bir olumsuz olayın yaşanmamasında okul müdürlerinin büyük özverisi olduğunun altınız çizen Şahiner, “Bizim, sizin, bir öğrencimizi dahi kaybetme gibi bir lüksümüz yok! Çünkü kaybedeceğimiz bir yavrumuz hepimizin canını acıtır. Adeta bir eğitim gönüllüsü olmakla beraber; bir güvenlik görevlisi gibi, bir polis şefi gibi okullarınıza sahip çıktınız” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM ÖĞRETİM ANLAMINDA KAZANÇLI BİR YIL GEÇİRDİK”

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Muğla’daki bu başarıyı yakalamada İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre’nin liderliğinde, sayın kaymakamımızın bizi cesaretlendirmesinde ciddi bir pay, önem var. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımızı da her konuda desteklerini gördük. Kendisine de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Kaya, “Geçtiğimiz hafta 400 öğrencimizi bireysel ve kurumsal anlamda Türkiye dereceleri, uluslararası dereceler ve il derecelerinden ötürü ödül verildi. Bu bize ulaşan verilerdi. Arada bize ulaşmamış bilgiler,  ferdi katılımlarda olduğunu düşünüyoruz. İlçemizde akademik başarının yanında sosyali kültürel ve sportif anlamda da güzel şeyler oldu. Eğitim öğretim anlamında kazançlı bir yıl geçirdik” dedi.

Bakmadan Geçme