Ecesaray Yine Göndere Çekti

Fethiye'nin en prestijli tesislerinden Ece Saray Marina Resort 15. defa Mavi Bayrağını törenle göndere çekti.

  • 4117
Ecesaray Yine Göndere Çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin en prestijli tesislerinden Ece Saray Marina Resort 15. defa Mavi Bayrağını törenle göndere çekti.

Ece Saray Marina’da düzenlenen törene; Ece Saray Marina Resort yönetim kurulu üyesi Nejat Ece, Ece Saray Marina Müdürü Burak Ardahan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Fethiye şube müdürü Ersin Kara ve yetkililer ile Ece saray marina çalışanları katıldı.

Ece Saray Marina Müdürü Burak Ardahan açılış konuşmasında “Marinalara ve plajlara verilen Mavi Bayrak ödülüne bu yıl da layık olduk.  Verildiği günden beri mavi bayrak ödüllü bir marinayız. Sürdürülebilir; bir ödül.  Hayırlı ve uğurlu olsun.”  dedi.

Ece Saray Marina Resort yönetim kurulu üyesi Nejat Ece’de yapmış olduğu konuşmada “Bazı güzel günlerde duygu ve düşünceler kelimelerle ifade edilmez. Yani kelimelere dökülemiyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durum içerisinde çevreye olan bağlılık ve duyarlılık; herkes tarafından dile getirilse bile genelinde uygulamalardaki durum düz geçip gider. 1993 yılında oteller ve 2004 yılından itibaren de marinalar için uygulamaya konulan mavi bayrak; Ece Marina tarafından da 2004 yılından itibaren alınmaktadır. Kriterler yerine getirilmiştir. Bu gün de 15’incisini göndere çekeceğiz.  Mavi Bayrak kriterlere deniz suyunun temizliğinden eğitime kadar olan 25 kriteri yerine getirdiğiniz takdirde verilmektedir. Biz bunun 15 yıldır almakla birlikte kriterlerin en önemli faktörlerinden çevre bilinci ve çevre bilinç etkinliğini yaygınlaştırmada da 2013 ve 2016 yıllarında ülkemizdeki 45 marinanın içerisinde ulusal mavi bayrak jürisi tarafından ödüle layık görüldük. Bunların hepsi marinada yaşayanların vermiş olduğu katkılarla gerçekleşmektedir” dedi. Çevre ve şehircilik Bakanlığımızın önderliğinde sıfır atık projesi geliştirildiğini söyleyen Nejat Ece konuşmasına devam ederek Ece marinadaki sıfır atık projesi ile ilgili uygulama hakkında bilgi verdi.

Bakmadan Geçme