DR TÜRKAN KÜLEN HAYATINI KAYBETTİ

Fethiye'nin ilk kadın dahiliye doktorlarından ve eski SSK Hastanesi Başhekimlerinden Doktor Türkan Külen 91 yaşında hayatını kaybetti.

  • 2372
DR TÜRKAN KÜLEN HAYATINI KAYBETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin ilk kadın dahiliye doktorlarından ve eski SSK Hastanesi Başhekimlerinden Doktor Türkan Külen 91 yaşında hayatını kaybetti.

1976 yılında Fethiye SSK Hastanesi’nde göreve başlayarak ilk kadın doktorlardan olan Türkan Külen bir süredir tedavi gördüğü rahatsızlıktan kurtulamayarak yaşamını yitirdi. Merhum Mehmet Külen’in eşi ve Tuncer Külen’in annesi Doktor Türkan Külen’in cenazesi; Yeni Cami’de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Taşyaka şehir mezarlığına defnedildi.

91 yaşında hayatını kaybeden Doktor Türkan Külen’in cenaze merasime yoğun katılım oldu. Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman’ın kıldırdığı cenaze namazına; geçmiş dönem Muğla Milletvekili ve iş adamı Hasan Özyer, Fethiye’nin tanınmış doktorları ve sağlıkçıları, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İkindi namazı sonrasında Doktor Türkan Külen’in cenaze namazından önce Turizmci Ayhan Demirci’nin annesi Methiye Demirci’nin cenaze namazını da Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman kıldırdı.

Gerçek Fethiye Gazetesi olarak Doktor Türkan Külen ile Methiye Demirci’ye Allah’tan rahmet ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz

 

Bakmadan Geçme