Domatesin Fiyatı İçin Yayla Köyleri Bir Araya Geldi

Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde fiyatı 5 TL'nin altına düşmeyen domatesin Seydikemer ilçesinin yayla köylerinde tüccar tarafından 1 TL civarında alınmasına tepki gösteren yayla üreticileri muhtarlarla bir araya gelerek fiyatı kendilerinin belirlemesi kararını aldı. Yayla Gökben, doğanlar, bekçiler ve kayabaş mahalle muhtarları yaptıkları protokolle domatesin fiyatını belirleyip bu fiyatın altında satmama kararı aldı.

  • 1729
Domatesin Fiyatı İçin Yayla Köyleri Bir Araya Geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüccarların Muğla’nın Seydikemer ilçesinde domatesi 1TL civarında satın almaya çalışmsı üzerine muhtarlar bir araya gelerek domatesin toptan satış fiyatını köylülerle birlikte belirleyip satma kararı aldı. Özellikle Seydikemer ilçesinin yayla köylerinde üretilen kaliteli domatesler toptan kilosu 1TL ve 1.2TL den satın  almak istenince çiftçiler bu fiyatlara tepki gösterdi. Yayla bölgesi muhtarları bir araya gelerek domates fiyatlarını üreticiyle birlikte belirleyip satmaya karar verdi.

Yayla Gökben Mahalle Muhtarı Alper Büyümez, Doğanlar Mahalle Muhtarı Mesut Duman, Bekçiler Mahalle muhtarı Şevket Ayan, Kayabaş Mahalle muhtarı Ramazan Akça çiftçilerle bir araya gelerek domatesin toptan satış fiyatını belirlemeye karar verdiler.

Muhtarlar ve vatandaşlar birlik ve beraberlik içerisinde aldıkları kararla 1,20 tl olan toptan domates fiyatlarını 1,40 tl'ye birkaç gün sonra da 1.70 tl ye çıkardıklarını ifade ettiler. Alınan bu kararı protokol haline getiren üreticiler alım yapan tüccarlara da imzalatıp bu fiyatın altında toptan domates satılmayacağını ortaya koydular. Çiftçiler son 10 günden bu yana alınan ortak kararın altında domates satmazken fiyatların artmasından dolayı oldukça memnun olduklarını söylediler. Muhtarlar ve üreticiler hemen her gün başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir hallerini arayıp satış fiyatını öğrendikten sonra domatesin satış fiyatını belirleyip satmaya devam ediyor.

 

Bakmadan Geçme