ÇOCUKLAR VE GENÇLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN DENETİMLER YAPILDI

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Çocukların ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması' gerçekleştirildi

  • 2757
ÇOCUKLAR VE GENÇLERİN GÜVENLİĞİ İÇİN DENETİMLER YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından “Çocukların ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” gerçekleştirildi. İnternet kafeleri, oyun salonları ve gençlerin gittiği kafelerde kimlik kontrolü yapılırken, bu mekanlarda bulunan öğrencilerin aileleri ve okullarıyla iletişime geçilerek bilgi verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” gerçekleştirildi.

Fethiye’de, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği koordinesinde Asayiş, Narkotik, KOM, Güvenlik büro ekipleri uygulamaya katıldı. Okul çevresinde bulunan park, bahçe, metruk bina, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia, tekel ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonlarının (atari, playstation) genel güvenlik ve asayiş yönünden denetlendi.
Denetimlerde işyerlerinin evrakları kontrol edilirken, bu mekanlarda bulunan öğrencilerinde kimlikleri kontrol edilip ailesine ve okuluyla iletişime geçilerek bilgi verildi. Bazı işyerlerinin evraklarının eksik olması nedeniyle tutanak tutulurken, uyulması gereken kurallar hakkında da açıklamalar yapıldı. Okul çevresinde şüpheli görülen kişilerin de Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çok önem verdiği okul çevresi denetimlerinin sürekli devam edeceği belirtilirken, ailelerinde çocuklarının nerelere gittiğine konusunda dikkatli olunması istendi.


Bakmadan Geçme