Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Seydikemer ilçesinde Mayıs Ayı Bağımlılıkla Mücadele ve Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplantıları Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu başkanlığına gerçekleştirildi

  • 780
Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer ilçesinde 2'şer aylık periyotlarla gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Kurulu ve Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplantılarının 2019 içerisindeki ikinci toplantısı Kaymakam Haktan Gökçekuyu başkanlığında gerçekleştirildi. İlgili daire müdürlerinin katılımı ile yapılan toplantılarda;  “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunun amacı, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunmasına, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasına ilişkin usûl ve esaslar ele alındı.

Koruyucu ve destekleyici tedbirler anlatılarak, çocuğun öncelikle kendi aile ortamında korunmasını sağlamaya yönelik danışmanlık, eğitim, bakım, sağlık ve barınma konularında alınacak tedbirlerdir. Sağlık tedbiri, çocuğun fiziksel ve ruhsal sağlığının korunması ve tedavisi için gerekli geçici veya sürekli tıbbî bakım ve rehabilitasyonu ile madde bağımlısı olanların tedavilerinin yapılmasına yönelik tedbirler anlatıldı.

Toplantı sonunda alt komisyon çalışmaları, kurumların yaptıkları çalışmalar ve bir önceki toplantıda alınan kararların sonuçları değerlendirildi.

 

 

Bakmadan Geçme