CHP'Lİ GİRGİN 'EMEKLİ İKRAMİYELERİ ARTSIN'

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TC. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinde artış olup olmayacağını ve 506 sayılı kanun kapsamında emekli olanların emekli ikramiyesi hakkından yararlanıp yararlanmayacağını sordu.

  • 1583
CHP'Lİ GİRGİN 'EMEKLİ İKRAMİYELERİ ARTSIN'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon nedeniyle artan fiyatların emeklilerin belini büktüğünü belirten CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; “Her şeye ardı arkasına zam gelirken emeklilere verilen bayram ikramiyesi yerinde saymakta.

 

MUTFAK ENFLASYONU YÜZDE 31’İ AŞTI

Bakınız mutfak enflasyonu yüzde 31’lere yükseldi. İnsanlar dolaplarını dolduramaz hale geldi. Özellikle artan fiyatlar emeklerini, senelerini bu ülkenin geleceği için tüketen emeklilerimizin belini iyice bükmüştür. Emeklilere verilen ikramiye adeta erimiş ciddi anlamda emeklimize bir katkı sunamaz hale gelmiştir.

BANKALAR, SİGORTA ŞİRKETLERİ, TİCARET ODALARI VE BORSALARDAN EMEKLİ OLANLARDA BAYRAM İKRAMİYESİNDEN YARARLANSIN

Bizler sadece emeklilerimizin artan enflasyon rakamlarıyla eriyen ikramiyelerine artıl değil aynı zamanda  sayıları 500 bini bulan ve 506 Sayılı Kanun Kapsamında aylıklarını almakta olan bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olmuş emeklilerimiz söz konusu bayram ikramiyesi düzenlemesinden ne yazık ki yararlanamıyorlar.

Sayıları 500 bini bulan bu kapsamdaki emeklilerimize de bayram ikramiyesi verilmesini ve ayrımcılığın kaldırılmasını talep ediyoruz.” Diye konuştu.

Konu ile ilgili CHP olarak kanun teklifi de verdiklerini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin aşağıdaki soruları Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltti.

1. Bakanlığınızca 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20 nci maddesi kapsamındaki sandıklarca gelir ve aylık ödemesi yapılan emeklilerimizin bayram ikramiyesi alabilmeleri için herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

2. Bakanlığınız tarafından 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20 nci maddesi kapsamındaki sandıklarca gelir ve aylık ödemesi yapılan emeklilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Emeklilerimize dini bayramlarda verilmekte olan ikramiye tutarını arttırmaya yönelik bir çalışmanız var mıdır?

Bakmadan Geçme