CHPLİ EMRAH DOĞU -MUĞLA'DA OYUM BEHÇET SAATCI'YA-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye eski ilçe başkanı Emrah Doğu, CHP'yi yönetenlere ve Muğla Büyükşehir Adayı Osman Gürün'e ateş püskürdü

  • 9054
CHPLİ EMRAH DOĞU -MUĞLA'DA OYUM BEHÇET SAATCI'YA-
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye eski ilçe başkanı Emrah Doğu, CHP’yi yönetenlere ve Muğla Büyükşehir Adayı Osman Gürün’e ateş püskürdü. CHP’nin Muğla’da büyükşehir belediyesi adayı Osman Gürün’ün çok yanlış bir isim olduğuna dikkat çeken Doğu, 31 Mart Yerel Seçimlerde Muğla’da Behçet Saatcı’ya oy vereceğini kaydetti. CHP’nin yeni bir hikaye yazması yerine Kuvayi Milliye ruhuna dönmesi gerektiğinin altını çizen Emrah Doğu, “Muğla’nın kale olması için milletvekillerinin 7’sinin CHP’li olması lazım. Muğla geçmişinde CHP’li değil” ifadelerini kullandı.

CHP Fethiye eski ilçe başkanı Emrah Doğu, Fethiye, Seydikemer ve Muğla’nın tek televizyon kanalı FRT TV’de Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşüncenin bu haftaki konuğu oldu. FRT TV ekranlarından çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Emrah Doğu, CHP’nin çokça eleştirilen yönetiminden Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün’e, ittifaklardan istifalara, Keramettin Yılmaz’dan Behçet Saatcı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına kadar merak edilen tüm soruları cevapladı. 

SİYASİ TECAVÜZE UĞRADIM

Büyük ilgiyle izlenen ve yüzlerce mesajın paylaşıldığı programda Emrah Doğu, “Siyasal yaşamımda 3 kez sandıktan çıkmama rağmen, siyasi tecavüze uğramama rağmen bugüne kadar hiç konuşmadım. Eğer ben Mustafa Kemal Atatürk’ü savunuyorum, ben Kuvayı Milliye ruhunun siyasal cephesi olan CHP’nin üyesiyim diyorsam, nasıl Mustafa Kemal Atatürk tarihte saraya rest çekmişse ben de Genel Merkeze rest çekerim. Siyasetin faşist baronlarının ön gördüğü propagandayı kabul etmem, o oyun içinde olmam ve o oyunu izlemem. O zaman ben Atatürk ilke ve inkılaplarına ihanet etmiş olurum” dedi.

TUTARSIZLIĞIN ŞOKU İÇERİSİNDEYİM

Atatürk’ün ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ sözünü hatırlatan Doğu, CHP ve İYİ Parti arasında yapılan ittifakın hiçbir sakıncası olmadığını belirterek şunları söyledi: “Karşınızda bir blok oluşuyor. Bugün Güneydoğu sınırında davul zurnayla çadır kurarak PKK militanlarını yargılayan sözde bir hükümet ve milliyetçi olduğunu iddia eden, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne inandığını savunan bir Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün ittifak yapıyorsa CHP ve İYİ Partinin ittifak yapmasında hiçbir sakınca yoktur. Ama Muğla’da neler oldu? Sayın Meral Akşener ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ne konuştular, neyin pazarlığını yaptılar? Neyin anlaşmasını yaptılar? Hangi ilde, hangi ilçede, hangi büyükşehirde neyi, nasıl anlaştılar? Ben bunu bilemem! En son geldiğimiz noktada çok acı şeyler yaşıyoruz, görüyoruz, okuyoruz, inceliyoruz… Seçime 45 gün kala Ana Muhalefet partisinin Genel Sekreteri istifa ediyor. Niçin istifa ediyor? Muğla gibi her seçimden sonra kırmızı noktanın 5 noktadan biri olan Muğla’ya el koyuyorsunuz! Müdahale ediyorsunuz. Bunu anlamak mümkün değil. Bir ittifak yapıyorsunuz, Fethiye’de aday çıkarmayacağınızı söylüyorsunuz. Örgüt, genel merkezin, genel başkanın takdiridir diyor. Tamam diyorsunuz, sonra aday çıkartıyorsunuz ki aday çıkartmak doğrudur! Ben partiyi yönetenlerin tutarsızlığının şoku içerisindeyim. İYİ Parti’nin Türkiye’de 4-5 tane belediyesi var. İttifak yapıyorsanız Türkiye genelinde İYİ Parti’nin kazandığı belediyeleri onlara vereceğiz. Güç oranına göre paylaşıma gideceğiz. Ama bundan sonra gelen süreçte Bodrum’u, Fethiye’yi, Keramettin Yılmaz’ı yaşıyoruz.”

HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞLARIN AVUKATIYIM

Emrah Doğu, “Genel Merkezin karanlık odalarındaki siyasi faşistler, siyasetin faşist baronları, bizim artık bu partide ahlak çerçevesinde mücadele etme haklarımızı elimizden aldılar. Bunun bir örneği Ali Acar. Gidin partinin genel merkezine 5 belediye varsa birisi Marmaris Belediyesi. Yani niçin aday göstermiyorsun? Hangi hesap içerisindesin? Ben Ali Acar’ın avukat değilim. Ben bu parti içerisinde haksızlığa uğramışların avukatıyım” dedi.

 

CHP SOKAKLA İNATLAŞIYOR

Emrah Doğu, “CHP’nin başarılı olamamasının nedeni ne biliyor musunuz? Çünkü sokakla inatlaşıyor. Şimdi Osman Gürün diye bir beyefendi var. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı. İddia ediyorum 2014’te sandık konsa çıkamazdı. Ama anam sensin adam sensin ilişkileriyle 2014’te büyükşehir belediye başkanı oldu. Genel başkana, yanlış, çirkin, bilgi dışı bilgi aktarıyorlar. Ve sayın genel başkanda ekibiyle beraber bu hataya düşüyor” dedi.

YILMAZ’IN SÖZLERİNİ ONAYLAMIYORUM

Doğu, “Keramettin Yılmaz, Ali Acar, Hasan Karaçelik… CHP’nin kurumsal kimliği ile CHP’nin Genel Başkanını veya bundan sonra gelecek olan genel başkanlarının kimliğini ayırmak lazım. Keramettin Yılmaz’ın CHP’ye maddi manevi çok ciddi katkıları olmuştur. Fakat genel merkez bu insanları dinlemediği için, bu insanları atanmış vekillerle muhatap bıraktığı için, bu insanları bilgisi, birikimiyle asla Muğla’yı yöneteceğine inanmadığım adamla karşı karşıya bıraktığı için isyan etmişlerdir. Gitmesi doğru mu değil mi onun takdiri. Giderken söylediği sözleri ben onaylamıyorum. Partiyi yönetenleri eleştirmesinde hem fikirim ama ben gidiyorum, ölünceye kadar AKP’liyim sözlerini Sayın Kerametin Yılmaz’a yakıştıramadım. Bu davayla ilgisi olmayan davranışlardır. Ama onun ötesinde isyanını da anlamakta zorluk çekiyorum. Biz neden bugüne kadar isyan etmedik? Bu insanların gitmesinin özünde; bize kavga edecek, bize mücadele edecek imkan ve fırsat tanımadılar. Şimdi diyorlar ki; Muğla CHP’nin kalesiymiş! Muğla’nın kale olması için milletvekillerinin 7’sinin CHP’li olması lazım. Muğla geçmişinde CHP’li değil” diye konuştu.

YILMAZ’I ARADIM

Keramettin Yılmaz’ın istifası karşısında çok şaşırdığını ifade eden Doğu, “Keramettin Yılmaz’ı aradım ve ‘Abi bunu yapmamalıydın. Ölene kadar AKP’liyim demek sana yakışmadı abi’ dedim. Aynı şu cümleyi kullandı: ‘Başka çare bırakmadılar!’ Ama durabilirdi, bekleyebilirdi, mücadeleye devam edebilirdi. Sayın Yılmaz bana göre çok acele etti, çok heyecanlı davrandı. 400 arkadaşıyla gitmesi, 4 meclis üyesi arkadaşları istifa ettirmesi son derece yanlıştı. İstifa etmeyeceksin, halka kendini anlatacaksın. CHP’yi yönetenlerinin hatalarını anlatacaksın. Ben demokratik çerçeve içerisinde bunlarla mücadele edeceğim” diye konuştu.

GÜRÜN BELEDİYEYİ İŞ VE İŞÇİ BULMA KURUMUNA DÖNDÜRDÜ

Emrah Doğu, “Talimatla oturduğu koltuğu koruma adına Osman Gürün partiyi, Muğla Büyükşehir Belediyesini iş ve işçi bulma kurumuna döndürdü. 2015 yılında ön seçimlerin kapımı 5-6 tane genç çaldı. Muğla büyükşehir belediyesinde çalışan. O gençleri de partiye biz kazandırdık. Ve bana dediler ki yarınki ön seçimde yanına gelemeyeceğiz. Çünkü Osman Gürün’ün talimatıyla sana oy vermememiz gerekiyor. Eğer yanına gelirsek işten çıkartılacağımızı söylediler, ama oyumuz sana dediler. Muğla’yı bu faşist düşünce yönetiyor! Osman Gürün megaloman! Sayın Osman Gürün’ün bir cümlesi var; ‘Ben aday olmam, aday yaparlar.’ Bu siyasette nasıl bir küstahlık? Seni kim aday yapıyor? Hadi girseydin ya 2014’te ön seçime. Sonra diyor ki bu dönem için hadi ön seçim yapalım. Sen tabi bütün Muğla’yı dizayn et. Milletvekillerini seç. İl başkanlarını yalan ve sahte imza ile il başkanlığını düşür. Ondan sonra kalk ben demokratım de!” diye konuştu.

ALİ ACAR VE BEHÇET SAATCI BAŞARILI

Emrah Doğu; “Ali Acar ve Behçet Saatcı’nın Muğla’da karşılığı var.  Her ikisi de başarılı belediye başkanı. Bunu ben söylemiyorum, bunu halk söylüyor. Bunlar talimatla, sahte oyla seçilen insanlar değil! Sokağa karşı inatlaşamazsınız, her ikisi de sokağın sesidir. Sayın Ali Acar’a Marmaris’te başarılar diliyorum. Ali Acar Marmaris’i mafyadan temizlemiştir. Koruması öldürülmüştür, evi kurşunlanmıştır, arabası kurşunlanmıştır ama genel merkez yok saymıştır! Sayın Ali Acar ve ekibi bunları hak edecek ne yapmıştır? Halka hizmet etmekten başka ne hesabı olmuştur? Sayın Behçet Saatcı da doğru işler yapmış ki 4 dönem belediye başkanlığı yapmıştır. Ali Acar ve Behçet Saatcı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

HİKAYE YAZMASINA GEREK YOK

CHP eski milletvekillerinden Ömer Süha Aldan’ın ‘CHP’de yeni bir hikâye yazmalı’ cümlesini değerlendiren Emrah Doğu, “Ömer Bey’in bu açıklamasını benim ciddiye alabilmem için Ömer bey bu açıklamayı milletvekili iken yapmış olması gerekiyor. Ömer Bey bu açıklamayı yaptığında geçmiş dönem milletvekili. Ömer Bey hikâye anlatmış. CHP’nin baştan bir hikâye yazmasına gerek yok. Ama CHP’nin hikâyeden milletvekillerine de ihtiyacı yok. Herkes haddini bilecek.  Bu ciddiye alınacak bir açıklama değildir. Bizim yeni hikâyeye ihtiyacımız yok, yeni bir CHP’ye ihtiyacımız var” dedi.

OSMAN GÜRÜN YANLIŞ BİR İSİMDİ

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Muğla Büyükşehir Bağımsız adaylığının açıklamasını da yorumlayan Emrah Doğu, “Sayın Saatcı’ya katılıyorum. Bir ilde ya ittifak yaparsınız ya da hiç yapmazsınız. Siz ilçelerde herkes bağımsız aday çıkarıp tek bir adayı Muğla’da desteklemek siyasi etik açısından son derece yanlıştır” dedi.

OYUM BEHÇET SAATCI’YADIR!

Emrah Doğu, “Ben Cumhuriyet Halk Partili kimliğimle bugüne kadar ne bir belediyeden ihale aldım, ne bir para kazandım. Ne kardeşimi ne oğlumu ne kızımı ne ağabeyimi işe soktum. Hiçbir talebim olmadı, olamazda. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Muğla’da adayı Osman Gürün ismi yanlış bir isimdir. Partiye zarar vermektedir. Hem yapmış olduğu uygulamalarla hem de atamış olduğu milletvekiliyle, belediye başkanlarıyla… Benim oyum büyükşehirde Behçet Saatcı’yadır! Bunu açık ve net söylüyorum” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme