• Haberler
  • Ekonomi
  • CHP lideri Özgür Özel'den emekli maaşları ve asgari ücret için eylem çağrısı

CHP lideri Özgür Özel'den emekli maaşları ve asgari ücret için eylem çağrısı

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada asgari ücretin 25.000 Türk Lirası olması gerektiğini belirtti ve eylem çağrısında bulundu.

  • 339
CHP lideri Özgür Özel'den emekli maaşları ve asgari ücret için eylem çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Salı günkü grup toplantısında yaptığı açıklamalarda asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapılması için Türk halkına seslenerek saat 21.00'da ışıkları yakıp kapatma eyleminde bulunulmasını istedi.

Özel, "Bütün Türkiye'ye sesleniyorum" diyerek sözlerine başlamasının ardından, "Bu akşam saat 21.00'de ayağa kalk. Eğer zam istiyorsan, emekliye zam istiyorsan, asgari ücrete zam istiyorsan, ışıkları yakın ve kapatın. Uzaydan görünecek. Hep birlikte sesimizi duyuracağız. Zammı söke söke alacağız. Ya zam olacak, geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak!" dedi.

Özel ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerini de eleştirdi.

"Türkiye'de yoksullara, dar gelirlilere bizzat bir devlet kurumu eliyle yapılan, sürdürülen açık bir ihanet ile karşı karşıyayız. Açıkladığı enflasyon rakamı istatistik falan değil, ekmek! Kursaktan geçen lokma, çocuğa alınacak süt..." diyen Özel, "Maaşa yapılan zam TÜİK'in verdiği rakamla yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"Bugün TÜİK bu iktidara oy veren ve vermeyen herkesin cebinden para çalıyor. Maaşına 3.000 lira zam alacak birisi varsa TÜİK olmasaydı, doğru rakam olsaydı 6.000 lira alacaktı. TÜİK kurumdur, o kurumu yöneten birileri vardır ve onları atayan biri vardır. Diyor ya 'sorumlusu benim.' İşte cebinizden parayı çalan TÜİK Başkanı'nı atayandır" diye konuştu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılında bir mitingde sarf ettiği "Bu ekonominin sorumlusu benim ben" cümlesine vurgu yaptı.

Özel'in sözleri, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) bugün Türk-İş Genel Merkezi’nde düzenledikleri ortak basın toplantısı ardından geldi.
Sendikaların toplantı ardından yayınladığı bildiride, "Enflasyonla mücadelenin ücretleri düşük tutarak sağlanamayacağı" vurgulandı.

Bakmadan Geçme