CHP'Lİ VE AKPARTİ'Lİ SİYASETÇİLER NASIL KARŞILADI ?

Kadir Sarıhan, Yusuf Çaylı, Muhittin Kayabaş, Ali Özgür Kullukcu, Alim Karaca, Veli Pabuşçu, Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı bunları söylediler.

  • 1848
CHP'Lİ VE AKPARTİ'Lİ SİYASETÇİLER NASIL KARŞILADI ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'li Ölüdeniz Belediye eski Başkanlarından ve CHP Fethiye Belediye Başkan aday adaylarından Keramettin Yılmaz'ın partisinden istifa ederek, Ak Parti'ye katılması ve Ak Parti'den Fethiye Belediye Başkan aday adayı açıklaması Ak Parti'de sevinç, CHP'de normal karşılandı.

 

CHP'de yıllardır politika yapan Keramettin Yılmaz'ın Ak Parti saflarına katılma düşüncesinde Ak Parti Fethiye Belediye Başkan aday adayı ve geçtiğimiz dönem İlçe Başkanı Kadir Sarıhan'ın da etkisi olduğu öğrenildi.

 

Ak Parti'li Sarıhan CHP'li Belediye Başkan aday adayı Keramettin Yılmaz'ı yemeğe davet ederek, birlikte görüştükleri ve ardından Ak Parti Fethiye İlçe Teşkilatı ve diğer yetkililer ile temasa geçildiği öğrenildi.


SARIHAN, ''YEMEKTE BULUŞTUK''


Yıllardır CHP saflarında siyaset yapan Keramettin Yılmaz'ın Ak Parti'ye katılması ve Ak Parti rozeti takması ile ilgili olarak Ak Parti geçtiğimiz dönem İlçe Başkanı ve Fethiye Belediye Başkan aday adayı Kadir Sarıhan, ''Keramettin Yılmaz'ın Ak Parti'ye katılmasıyla Fethiye'miz ve ülkemiz alacağı hizmetler adına hayırlı ve uğurlu olacaktır'' ifadelerini kullandı. Sarıhan; Yılmaz ile 3-4 gün önce birlikte yemekte buluştuğunu da doğruladı. Bu konudaki sorumuza Sarıhan, şunları söyledi: ''Sayın Keramettin Yılmaz ile İlçe Başkanlığım dönemimde değişik faaliyetlerde, zaman zaman karşılaşmalarımızda partimize geçmesi ve birlikte çalışmamızı söylüyordum. Sayın Yılmaz'a çeşitli etkinliklerde birlikte çalışalım diyordum. 3-4 gün önce beni aradı. Birlikte görüşme talebinde bulundu. Aynı gün bir araya gelip yemekli bir sohbette bulunduk. Yılmaz, bana 'Geçmiş dönemde bir sözünüz vardı Başkanım' dedi. Nedir o dedim. 'Ak Parti'ye davette bulunmuştun. Ben de geldim' dedi. 'Artık mevcut siyasi pozisyonum için de daha verimli olabileceğim, Fethiye'ye hizmet edebileceğim yerde bulunmak istiyorum. O nedenle beraber çalışmak isterim' dedi. Ben de 'Hoş geldiniz. Birlikte hizmet etmekten memnun olurum. Milli birlik ve bütünlüğümüzün dışında ideolojik bir kaygımız yoktur. Bu çerçevede amacımız hep birlikte Fethiye'ye ve ülkemize hizmet etmektir' dedim. Kendisine partimize katılmasıyla birlikte daha güçlü olabileceğimizi, güzel hizmetlere imza atacağımızı söyledim. Biz Fethiye Belediye Başkanlığını kazanmak için büyük çaba içerisindeyiz. Partimizin diğer organları ile görüşerek rozet takılmasına karar verilmiştir. Sayın Yılmaz, bunu da gerçekleştirmiştir. Fethiye'miz ve ülkemize hizmet adına Keramettin Yılmaz'ın partimize katılmasının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum'' dedi.


KAYABAŞ, ''ADAY ADAYLIĞI SÜRECİNİ KAÇIRMIŞTIR''

Ak Parti Fethiye Belediye Başkan aday adaylarından 27. dönem Muğla Milletvekili adayı Ziraat Mühendisi Muhittin Kayabaş da CHP'li Keramettin Yılmaz'ın kalabalık bir grupla Ak Parti'ye katılmasını sevindirici bulurken, ''Ancak aday adaylığı sürecini kaçırmıştır'' ifadelerinde bulundu. Ak Parti Fethiye Belediye Başkan aday adayı Muhittin Kayabaş, değerlendirmesinde aynen şöyle dedi: ''Keramettin Bey'in de her vatandaşımız gibi partimize üye olması en doğal hakkıdır. Bu katılımlar bizi sevindirmektedir. Ama aday adaylığı sürecini kaçırmıştır. Seçim çalışmalarında omuz omuza bizimle beraber çalışacağına inandığımız her hemşerimizle çalışmaya hazırız. Biz Fethiye Belediye Başkanlığını alacağımıza, kazanacağımıza inanıyoruz. İnanan her arkadaşımız katılımlarıyla bize güç vermeye devam edecektir'' dedi.


ÇAYLI, ''BENİ DESTEKLEMEYE GELDİ''


Ak Parti Fethiye Belediye Başkan aday adayı Yusuf Çaylı, Keramettin Yılmaz'ın Ak Parti'ye katılmasını sevindirici bulduğunu ve kendisini desteklemeye geldiğini ifade etti. 2014 yılında ben Keramettin Yılmaz'ı destekledim. Şimdi Yılmaz, ''Beni desteklemeye geldi'' ifadelerini kullandı. Çaylı, aynen şöyle konuştu: ''2014'te ben onu, Keramettin Yılmaz'ı destekledim. Şimdi beni desteklemeye geldi. Ak Parti'ye katılmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bu desteğin kamu oyunda da karşılığı olacaktır. Ben bu katılma törenine bir cenaze merasimine katılmam vesilesiyle gelemedim. Keramettin Bey'in partimize katılması sırasında orada olmak isterdim. Hoş geldi. Partimize katıldığı için yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum''


CHP'Lİ KULLUKÇU, ''PARTİMİZ KENDİ ADAYINI ÇIKARACAKTIR''


CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ise Fethiye Belediye Başkan aday adayı Keramettin Yılmaz'ın Ak Parti'ye katılmasını ''Yılmaz'ın kendi iradesidir. Partimiz, Fethiye Belediye Başkan aday adayı ile ilgili olarak 3 aday adayımız arasından tercihini ortaya koyacaktır. Parti meclisimiz bu konuda son kararı verecektir. En geç 17 Ocak'ta Fethiye Belediye Başkan adayımız açıklanacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.


PABUŞÇU, ''YILMAZ'IN AYRILMASI YADIRGANACAK DURUM DEĞİL''

 

CHP Fethiye Belediye Başkan aday adayı Veli Pabuşçu, Keramettin Yılmaz'ın Ak Parti saflarına katılmasını, ''Yadırganacak bir durum değil'' diyerek değerlendirdi. Pabuşçu, aynen şunları konuştu: ''Sayın Yılmaz, geçtiğimiz günlerde beni aradı. Düşüncesini belirtti. Behçet Saatcı'nın Millet ittifakı adayı olarak açıklanabileceğini, bu nedenle CHP'den ayrılacağını söyledi. Kendisine bunun yanlış olduğunu, partiden ayrılmaya değer miydi? dedim. Bunca yıl CHP'den Belediye Başkanlığı yapmış, Fethiye Belediye Başkanlığı için aday olmuş, seçilememiş, en son tekrar CHP'den Fethiye Belediye Başkan aday adayı olmuş, geçmişte CHP İlçe Başkanlığına da aday olmuş, ama seçilememiş, CHP hep kendisinin yanında olmuş, şimdi AKP'ye geçmesi tüm sosyal demokratların ve CHP'lilerin tepkisini çekti. AKP'ye geçen mevcut CHP'li meclis üyeleri de aslında CHP'li değildi. Kendi Belediye Başkanlığı adaylığı sırasında kendi listesinde yazdığı CHP'li olmayan kişilerdi. Bu yani Sayın Yılmaz ve Belediye Meclis üyelerinin AKP'ye geçmesi yadırganacak bir durum değil. CHP, Fethiye'de dimdik ayaktadır ve kendi adayını da çıkarma yolundadır. CHP parti meclisimize güveniyoruz. En geç 15 Ocak'ta Fethiye Belediye Başkan aday adayımızın açıklanmasını bekliyoruz'' dedi. 

 

KARACA, ''CHP, KUVAYI MİLLİYE RUHU TAŞIR''

Keramettin Yılmaz'ın Ak Parti'ye katılmasının ardından CHP Fethiye Belediye Başkan aday adayı Alim Karaca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP'nin Kuvayı Milliye ruhu taşıdığını ifade etti. Karaca, yaptığı paylaşımda aynen şu ifadeleri kullandı: ''Cumhuriyet halk partisi Kuvayı Milliye ruhu taşıyan, emperyalizme karşı koyan Türk milletinin kurduğu bir partidir. Kökü Cumhuriyetin kuruluşuna dayanan Cumhuriyet Halk Partisi 15 Ocak 2019 salı günü Fethiye başta olmak üzere Muğla'nın ilçelerinde aday çıkaracak ve seçimi kazanacaktır. 31 Mart seçimlerinin parti yoldaşlarımıza bahar olması dileğimle saygılar sunuyorum''

 

HOŞAFÇI, ''DOĞRU BULMADIĞIMI SÖYLEDİM''

CHP Fethiye Belediye Başkan aday adaylarından Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı da hem sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunurken hem de gazetemize yaptığı açıklamada AKP'ye geçen Keramettin Yılmaz'ı telefonla arayıp yaptığını doğru bulmadığını ve bu durumu onaylayamadığını ifade ettiğini söyledi. Konu ile ilgili olarak aradığımız CHP Fethiye Belediye Başkan aday adaylarından Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, ''Temeli olmayan bir partiye geçen Sayın Keramettin Yılmaz'ın bu hareketini doğru bulmuyorum. Kızgınlık ile yapılmış bir hareket olarak görüyorum. Eğer mücadele edilecekse kalırsın, partinin içerisinde mücadele edersin. Bu konuyu kendi sosyal medya hesabımdan değerlendirdim. Ben Sayın Yılmaz'ı arayıp yaptığını AKP'ye geçişini doğru bulmadığımı, onaylamadığımı ifade ettim. CHP'de biz parti meclisimizin kararını bekliyoruz. Fethiye'den CHP'li aday çıkartmak adına da mücadelemi yapıyorum'' dedi. Hoşafçı, sosyal medya hesabından da bir inşaat mühendisi olarak değerlendirmede bulunup, Keramettin Yılmaz'ın partisini terk etmesi ile ilgili olarak aynen şunları belirtti: ''İnşaat Mühendisi olarak diyorum;eviniz dışarıdan gelen etmenler ya da kendi yapısal bozulmalardan kaynaklı depreme karşı güvensiz olabilir. Bunun yöntemi güçlendirmedir. Evinizden,hanenizden çıkıp cahil müteahhitle ilk balyozu vuran olmazsınız!!! Evinizde oturduğunuz sürece oturduğunuz yer koltuk mu, sandalye mi minder mi fark eder mi?''


 


 

 

Bakmadan Geçme