CHP ANKETİ ULUSAL BASINA SIZDI

CHP Genel Merkezi'nin, Türkiye'de kazanacağı iller arasında Muğla'yı göstermemesine neden olan anket ulusal basına sızdı.

  • 10953
CHP ANKETİ ULUSAL BASINA SIZDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP GENEL MERKEZİ’Nİ SUSTURAN ANKET
CHP ANKETİ BEHÇET SAATCI DİYOR

CHP Genel Merkezi'nin, Türkiye’de kazanacağı iller arasında Muğla’yı gösterememesine neden olan anket ulusal basına sızdı. Yeniasır Gazetesi'nin haberine göre, CHP'nin Muğla'da bir Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı geniş çaplı ankette Bağımsız Aday Behçet Saatcı 1'nci çıktı. Bağımsız aday Saatcı'nın CHP'li Gürün'e 8 puan fark attığı görülüyor.

İşte ANKET SONUCU; 
BEHÇET SAATCI : %37.8
OSMAN GÜRÜN : %29.8
MEHMET NİL HIDIR : %14.5
MEHMET KOCADON: %7.2
KARARSIZ : %9.7

Ankete göre CHP ve İyi Parti tabanın Bağımsız Saatcı'ya yöneldiği gözüküyor.

yeniasır gazetesinde çıkan işte o anket sonuçlarının analizleri

 

 

Bağımsız Aday Behçet Saatcı’nın önde olduğu Büyükşehir yarışında Muğla’lı seçmenlerin eğilimleri şu şekilde aktarıldı;

*Aday isimleri sorulduğunda, Behçet Saatcı’ya ilgi yüksek. Behçet Saatcı, her parti seçmeninden oy alıyor. MHP ve İYİP seçmenlerinin %55’i Saatcı’ya oy vereceğini söylüyor. %11’lik bir kesim kararsız. HDP seçmeninde kararsız oranı oldukça yüksek.

*Muğla’da parti olarak sorulduğunda CHP önde olmasına rağmen Saatcı’ya oy atacağım diyenlerin oranı Osman Gürün’den daha yüksek. Osman Gürün onun yaklaşık %8 gerisinde kalıyor. Behçet Saatcı AKP’den de hatırı sayılır oranda oy alıyor.

*Muğla seçmenleri başkanlığa en çok Behçet Saatcı’ya yakıştırıyor. Saatcı tüm seçmen gruplarında %5’in üzerinde bir skor alıyor. MHP’lilerde 7.21 ile en yüksek skoru alırken, İYİP’lilerde ise 6.33 puan alıyor. Osman Gürün ise CHP’lilerde sadece yüksek: 6.85. HDP’lilerde 6.02. Diğer tüm seçmen gruplarında 5’in altıda skorlanıyor.

*Osman Gürün sadece kendini sosyal demokrat olarak görenlerde ilk sırada geliyor. Diğer tüm kimlik kategorilerinde Behçet Saatcı önde. Muğlalı dindarların dahi AKP adayını desteklemiyor olmaları dikkat çekici.

Bakmadan Geçme