CHP 95 Yaşında...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 95. Kuruluş yıldönümü Fethiye'de törenle coşkulu bir şekilde kutlandı.

  • 762
CHP 95 Yaşında...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 95. Kuruluş yıldönümü Fethiye’de törenle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene; CHP Fethiye İlçe yönetimi,  CHP’li eski belediye başkanlarından Alim Karaca, CHP Fethiye Kadın ve Gençlik Kolları yönetimleri ile partililer ve bazı vatandaşlar katıldılar. Pazar günü Saat 11.00’de düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumundan sonra Türk Ulusunun Kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyetinin  ve Cumhuriyet Halk Partisinin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm Şehitlerimiz  ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Avukat Ali Özgür Kullukçu’nun Anıtkabir’de düzenlenen törene katılmak için Ankara’ya gittiğinden dolayı günün anlam ve önemi hakkındaki konuşmayı CHP Fethiye ilçe yönetim kurulu üyesi ve başkan vekili Ulaş Yavuz tarafından yapıldı.

 

“CUMHURİYET HALK PARTİLİ OLMAK BÜYÜK BİR ONUR VE GURURDUR”

“95 yıllık Ulu bir Çınar olan Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi olmaktan dolayı gurur duymaktayız”,  diyen Ulaş Yavuz konuşmasında “Cumhuriyet Halk Partisi; vatanımızı işgalden kurtararak  halkımızı bağımsızlığa kavuşturan  ve  Türkiye Cumhuriyetini kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  kurduğu 95 yıllık ulu bir çınardır. Temelinde Kuvayi Milliye olan Cumhuriyet Halk Partisi; Laik, çağdaş, demokrasi  ve  hukuk  devleti  olma yolundaki mücadelesine devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak büyük bir onur ve gururdur. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek; onur ve ilkeli bir yaşam felsefesine sahip olmaktır. Cumhuriyet Halk Partili olmak;  ırk ve mezhep ayrılığı gözetmeksizin insan gibi yaşamaktır. Cumhuriyet Halk Partili olmak;  laik, çağdaş, demokratik  ve  hukuk  devleti  çerçevesinde özgür bir şekilde insan gibi yaşamak demektir.  Cumhuriyet Halk Partisi; bu duygu ve düşüncelerle onurlu mücadelesine devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisini kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha şükran ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Ulaş Yavuz’un konuşmasından sonra Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bakmadan Geçme