CAMİ İMAMINDAN CHP'YE HAKARET

Seydikemer İlçesi Çaykenarı Mahallesi Güzeller Cami'nde imamlık yapan Haşim Öztürk sosyal medya hesabından CHP'ye hakaret etti. Skandal paylaşım büyük tepki çekti.

  • 2660
CAMİ İMAMINDAN CHP'YE HAKARET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Paylaşımda CHP'yi şeytanla ilişkilendiren imam, “Şeytana sormuşlar, Türkiye'ye niye uğramıyorsun? En son uğradığımda CHP'liler ezana yuh çekip, ıslık çalıyorlardı. CHP varken benim Türkiye'ye uğramama gerek yok demiş” ifadelerini kullandı.

İmam Öztürk’ün CHP’ye yönelik hakaretlerini, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Meclis gündemine taşıdı.  Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Alban, “Bir ülke için en tehlikeli şey siyasetin cami, okul ve orduya girmesidir. Eğer siyaset buralara girerse cami de, okul da, ordu da esas görevlerini bırakırlar, siyaset alanı haline gelirler ve asıl işlevlerini yitirirler” dedi.

 

VATANDAŞIN HUZURU KAÇTI

Soru önergesinde her türlü uyarıya rağmen, bazı din görevlilerinin gerek vaaz ve sohbetlerinde, gerekse de sosyal medya paylaşımlarıyla aktif siyasetçi gibi konuşma yapması, paylaşımda bulunması vatandaşın tepkisine neden olmakta, bu olaylar gönül rahatlığı içinde ibadet etmek isteyen yurttaşların huzurunu kaçırmaktadır diyen CHP’li Alban, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı için verilen cuma hutbesinde, ülkemizin kurucusu ve değişmez lideri Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmemesi, onu yok sayması gibi ihanet duygusu yüklü olayların, adı geçen imamın sosyal medya paylaşımı gibi, bu tür davranışları ve söylemleri cesaretlendirdiğini düşünüyor musunuz” diye sordu.

Alban önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

 

1-      Bu olayda adı geçen ve Seydikemer ilçesinde görevli olduğu belirtilen kişi Diyanet İşleri Başkanlığı personeli midir?

 

 

2-      Diyanet İşleri Personeli ise bu kişinin kurumdaki görevi nedir?
 

3-      Bu kişinin sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili olarak, tarafınızdan bir inceleme-işlem, yapılacak mıdır?
 

4-      Özellikle son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu tür olaylarla gündeme gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
 

5-      Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı için verilen cuma hutbesinde, ülkemizin kurucusu ve değişmez lideri Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmemesi, onu yok sayması gibi ihanet duygusu yüklü olayların, adı geçen imamın sosyal medya paylaşımı gibi, bu tür davranışları ve söylemleri cesaretlendirdiğini düşünüyor musunuz?

 

6-      Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve din görevlilerinin, siyasi söylemlerden uzak durmalarıyla ilgili olarak tarafınızdan bir çalışma ve eğitim programı hazırlanacak mıdır?    Bu yönde bir çalışmanız var mıdır?

Bakmadan Geçme