Burası Sibirya Değil Seydikemer!

Hava sıcaklığının artmasıyla tatilcilerin akın ettiği Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki kar görüntüsü şaşırttı. Seydikemer Belediyesi ekipleri yüksekliği 10 metreyi bulan karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

  • 8067
Burası Sibirya Değil Seydikemer!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Belediyesi ekiplerinin 10 gün önce, 3 bin 124 metre rakımlı Akdağ’da 10 metreyi bulan karla kaplı yollarını ulaşıma açmak için başlattığı çalışmalar devam ediyor. Kardan kapanan yollar, iş makineleri ile açılıyor.

Seydikemer Belediye Başkan Yakup Otgöz, “Kar mücadelemiz mayıs ayında da devam ediyor. Geçtiğimiz yıllara göre güzel kar yağdı. Sıcakların artmasına rağmen hala kapalı olan yollarımız var. 3 Bin 124 Metre rakımlı Akdağ’da bulunan yaylalarımız, Camalan yaylası, Taşkuzluk, İkizgöl mevkileri ile Yörüklerimizin yoğun olarak kullandığı, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe yaylasına bağlayan yolda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Çobancılık yapan Bayram Yiğit, daha önce böyle kar görmediğini belirterek, “Yollarımızın mayıs ayında bile karla kapalı olduğunu görünce şaşırdık. Bu sene kar fazla yağmış, yollarımız yer yer 8 ile 10 metreyi bulan kar ile kaplıydı. Seydikemer Belediyesi yaklaşık 10 gündür çalışıyor, kapalı olan yollarımız açtılar. Seydikemer belediye başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme