Bu Tekneyi Gören Gözlerine İnanamadı (video)

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir kişi çevre kirliliğine dikkat çekmek için öyle birşey yaptıki

  • 4485
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu Tekneyi Gören Gözlerine İnanamadı (video)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir kişi çevre kirliliğine dikkat çekmek için iki ay boyunca sokak ve plajlardan topladığı yaklaşık 950 pet şişelerden tekne yaparak denize indirdi.


Fethiye'nin Foça Mahallesi’nde yaşayan Şeref Topçu,  yaklaşık iki ay önce sokak ve plajlardan atık pet şişeleri toplamaya başladı. Topladığı yaklaşık 950 pet şişeleri yine, deniz ve kanallara atılan atık balık ağ ile misinayı birbirine bağlayarak, yaklaşık 2 metre uzunluğunda tekne yaptı. Pet şişelerden yaptığı tekneye “Geri dönüşüm” adını veren Topçu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü olması nedeniyle Çalış Plajı’ndan denize indirerek yüzdürdü. Bölgede yaşayan yabancı turistler de etkinliğe yoğun ilgi gösterirken bol, bol fotoğraf ve görüntü çektiler.


Topçu, yaptığı açıklamada, mahallede yaşayan çocuklarla beraber etraftaki ve plajlardaki atıkları topladık. Topladığımız atık şişelerden farkındalık yaratmak adına tekne yaptık diyen Topçu, “İnsanların çevreyi nasıl kirlettiğini göstermek istedik. Çevreye en çok pet şişer, alışveriş torbaları, içecek kutuları atılıyor. Bunları çocuklarımızla topluyorum. Onlara bu bilinci aşılamak istiyorum" dedi.


 Tekne yapımında kullandığı şişeleri iki çocukla iki ayda topladığını söyleyen Topçu " Teknede yaklaşık 400 1,5 litrelik, 550 yarım litrelik pet şişenin bulunuyor. Balıkçıların attıkları misinalarla şişeleri birbirine bağladık. Kanaldan kestiğimiz kargılarla iskeletini oluşturduk. Yüzüp yüzmeyeceğini bilmediğim için çok heyecanlıydım. İnşallah çocuklarımıza güzel bir dünya bırakacağız. Bu konuda herkesin duyarlı olacağına inanıyorum. Ümidimizi yitirmeden benzer çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu. Atık pet şişelerden yapılan tekne, bir hafta boyunda Beşkaza Meydanı’ndaki Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde sergilenecek.

Bakmadan Geçme